bezuinig op ministers

bezuinig op ministers

woensdag 27 juni 2012 10:59
Spread the love

Ik kan al wat verdragen. In de loop der jaren loopt het allemaal van mij af, zoals water van een eend. Alleen die ministers van Onderwijs hangen mij de keel uit. om de zoveel jaar komt er een andere en allemaal moeten ze hun historische, onuitwisbare stempel kunnen drukken op het onderwijs. Ik denk dat ze heimelijk jaloers zijn op de landbouw waar hervormingen nogal eens de naam van de bedenker krijgen. Zoals het Mansholtplan of de Macsharry premie. Dan wordt je pas onsterfelijk!

Het watervalsysteem, zijnde afglijden van ASO naar TSO en uiteindelijk BSO moet weg. Oplossing: schaf ASO, TSO en BSO af. Het onderwijs faalt. Ja dat is zo, want als het geslaagd was zou niemand zulke onzin uitkramen. Wie zoiets vertelt weet niet wat BSO of TSO is. Waarschijnlijk iemand die geen TSO of BSO gedaan heeft en een totaal gebrek aan inlevingsvermogen heeft over het feit dat er mensen kunnen bestaan die op een andere manier met kennis omgaan dan zij.

En dan nu de nieuwste grap. Scholen moeten kinderen opvangen tijdens de deliberaties. Het is zo ridicuul dat de verantwoordelijken van de netten zeggen dat hij gelijk heeft. Een mens wordt moe van zulke dingen. Dat is zeker de nieuwe vorm van multitasken? Delibereren en tegelijkertijd kinderen nuttig bezig houden. Deliberaties zijn een komen en gaan van leerkrachten. Alle leerkrachten van de klas moeten aanwezig zijn. In de praktijk kun je een ganse dag op school zijn om 10 leerlingen te delibereren.En ja, wij doen dat heel serieus. Kinderen zijn geen nummers. Hoe zou ik willen dat mensen over mijn zoon of dochter beslissen, is een vraag die ik mij altijd stel als we een moeilijke beslissing moeten nemen. Wat is het beste voor deze jonge mens en is hij of zij capabel om over te gaan naar een volgend jaar zijn ook vragen die ik mij steeds stel als ik moet delibereren.

pfff, zijn daar pilletjes tegen?

Jos

take down
the paywall
steun ons nu!