Verslag, Nieuws, België -

Veelkleurige mars van paraplu’s in Molenbeek

In Molenbeek kwam een stukje van de stilzwijgende meerderheid op straat. Inwoners die de onheilsberichten over de Brusselse gemeente beu zijn, stapten mee in een veelkleurige mars. "In de media horen we vaak alleen de extremisten, maar de overgrote meerderheid van Molenbeek zijn gewone mensen die werken of willen werken maar geen job vinden", zegt Touria Aziz, één van de organisatoren.

zondag 24 juni 2012 17:17
Spread the love

Een veelkleurige mars moest het worden als antwoord op de stroom negatieve berichten over Molenbeek. Maar het werd een stoet van zwarte paraplu’s. Onder die paraplu’s toch enkele honderden mensen die zich niet lieten afschrikken door de regen die met bakken uit de hemel viel. 

“Nous sommes le 99%”, “Wij willen samenleven” en “Nous sommes les militants de la majorité silencieuse” staat op de spandoeken die werden meegedragen.

“Een hele bevolking wordt constant gestigmatiseerd”, verzucht Brahim, één van de jongeren die de mars organiseerden. “Wij weten hoe je de vele problemen in Molenbeek zou kunnen aanpakken. Helaas ligt het niet in onze handen om daar iets aan te doen”, aldus Brahim.

“Het zou al zoveel helpen, mocht iedereen een job hebben”, zegt Hilde die zelf actief is in wijk- en schoolprojecten in Brussel. 

De mars begon aan de kerk in Molenbeek en eindigde aan de Koning Albert II-laan en niet op het Rogierplein zoals aanvankelijk afgesproken was met de politie. Die politie was trouwens massaal aanwezig om de bewoners (veel ouders met hun kinderen) en hun kleurrijke spandoeken in de gaten te houden. In een zijstraatje stond een tiental combi’s en ook een waterkanon stond klaar. 

Het biedt een mooi beeld van een stad die haar eigen inwoners niet vertrouwt.

take down
the paywall
steun ons nu!