Protest in Rio de Janeiro op woensdag 20 juni in de marge van de Rio+20-top (foto: Anne Petermann, Cúpula dos Povos)
Nieuws, Milieu, Brazilië, Duurzame ontwikkeling, Broeikasgassen, Rio+20, Cúpula dos Povos Rio de Janeiro, People's Summit for Social and Environmental Justice, Planeet aarde, Anne Petermann -

Protestacties en People’s Summit in de marge van Rio+20

RIO DE JANEIRO - Woensdag 20 juni trok een bonte stoet van kritische organisaties door de straten van Rio de Janeiro om alvast de wereld te tonen dat veel meer nodig is dan de verwaterde officiële documenten van Rio+20 om de planeet te redden. Een overzicht in foto's van de protesten die gehouden werden in de marge van de People's Summit for Social and Environmental Justice.

vrijdag 22 juni 2012 17:45
Spread the love

Staatshoofden en regeringsleiders uit de hele wereld zijn sinds woensdag bijeen in Rio de Janeiro voor de VN-conferentie over duurzame ontwikkeling Rio+20. Volgens critici is de top gedoemd om vrijdag 22 juni met een verwaterd slotdocument af te sluiten dat er maar weinig vooruitgang zal betekenen op de lange weg naar echte doortastende maatregelen ter bescherming van de planeet.

De officiële onderhandelaars werkten maandenlang aan een document dat duurzame ontwikkeling moet verzoenen met economische vooruitgang. De tijd dringt!

“De toekomst die we willen, is weer een beetje verder weg vandaag. Rio+20 is veranderd in een episch falen”, aldus Kumi Naidoo, algemeen directeur van Greenpeace. “Dit is geen basis om de economie te laten groeien of mensen uit de armoede te trekken, het is de laatste stuiptrekking van een destructief twintigste-eeuws ontwikkelingsmodel”.

Een overzicht in enkele foto’s van de protesten die woensdag gehouden werden in de marge van de People’s Summit for Social and Environmental Justice.

take down
the paywall
steun ons nu!