Verslag, Nieuws, Wereld -

Drones zoeken stropers in Nepal

In Nepal worden onbemande vliegtuigjes ingezet in de strijd tegen de stroperij. Een proefproject met twee toestellen bleek succesvol.

donderdag 21 juni 2012 14:47
Spread the love

Het Wereldnatuurfonds (WWF) Nepal deed vorige week een eerste test met de “Conservation Drone” in het Nationaal Park Chitwan. Twee van de kleine onbemande vliegtuigjes werden de lucht ingestuurd om de populaties neushoorns en tijgers in de gaten te houden. De Nepalese minister van Bos- en Natuurbescherming woonde de test bij.

De vliegtuigjes, die zijn uitgerust met camera’s en gps-navigatie, zijn het perfecte middel om moeilijk toegankelijke gebieden te overzien. Ze hebben een vleugelspan van amper twee meter maar kunnen tot zo’n tweehonderd meter hoogte stijgen, om dan 45 minuten lang in de lucht te blijven.

De Conservation Drone is ontwikkeld door Lian Pin Koh, een ecoloog aan het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie en Serge Wich, bioloog aan de Universiteit van Zürich.

Stroperij

“WWF Nepal introduceert nieuwe wetenschap en technologie om de milieubescherming in Nepal te helpen”, zegt Anil Manandhar van WWF. “We zijn ervan overtuigd dat deze technologie erg belangrijk kan worden in de bescherming van belangrijke diersoorten in Nepal en in de strijd tegen de illegale handel in diersoorten.”

Chitwan is het oudste nationale park in Nepal. Het ligt in het lager gelegen zuidelijke deel van Nepal, en werd in 1984 Werelderfgoed dankzij de enorme soortenrijkdom. Het park is een thuis voor de ernstig bedreigde Indische neushoorn en Bengaalse tijger.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!