Reportage, Nieuws, Europa, Economie, Vakbonden, Griekenland, Solidariteit, Besparingsplannen, Athene, CAO, Loonsvermindering, Callcenter Ergazomenoi, Arbeidsduurvermindering -

Athene: callcenter staakt al drie maanden tegen loonsvermindering

ATHENE - De besparingsplannen die Griekenland onder druk van Europa moet doorvoeren, hebben verregaande gevolgen. De armen en werklozen werden eerst getroffen, maar algauw ook de werkenden. Onder meer door een verregaande flexibilisering van de arbeidsmarkt. De werknemers van callcenter Ergazomenoi in Athene aanvaardden dit niet. De 56 bedienden zijn al drie maanden in staking.

donderdag 21 juni 2012 18:35
Spread the love

Het opblazen van collectieve arbeidsovereenkomsten en flinke loonsverminderingen vinden niet enkel plaats in de industrie, maar ook in de dienstensector.

In het callcenter Ergazomenoi, in een buitenwijk van Athene, zijn de 56 bedienden al drie maanden in staking nadat het bedrijf in maart aankondigde dat het de lonen flink wilde verlagen evenals het aantal werkuren. De oudere werknemers vreesden dat het management hen op een slinkse manier wilde vervangen door goedkopere jonge krachten en besloten te staken.

Wij gingen de stakerspost een bezoekje brengen en spraken er met Liza, Irene en Giorgios.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!