Het Pracinhas-monument in Aterro do Flamengo in het Brigadeiro Eduardo Gomes Park van Rio de Janeiro
Nieuws, Milieu, Rio de Janeiro, Duurzame ontwikkeling, Rio+20, Natasha Pitts, Top van de Volkeren -

Slotdocument op Top van de Volkeren in Rio de Janeiro

RIO DE JANEIRO - De plenaire vergaderingen voor het opstellen van een gezamenlijk slotdocument zijn begonnen op zondagochtend 17 juni en gaan door tot maandag 18 juni. Het is een ruimte waar de deelnemers aan de Top van de Volkeren bijdragen aan het vinden van oplossingen en voorstellen over de belangrijkste sociale en ecologische aspecten van de actualiteit.

dinsdag 19 juni 2012 17:10
Spread the love

De eerste plenaire vergadering besprak de ‘Rechten, en de sociale en ecologische rechtvaardigheid’. De tweede vergadering was gericht op de ‘Verdediging van de gemeenschappelijke goederen tegen de commercialisering’. De derde bijeenkomst had het over het thema ‘Voedselsoevereiniteit’. De vierde besprak ‘Energie en mijnbouw’ en de vijfde ging over het thema ‘Werk in een andere economie’ en ‘de paradigma’s voor een nieuwe samenleving’.

De plenaire vergaderingen hebben tot doel mee te werken aan het slotdocument van de Top van de Volkeren. Dit document zal worden beoordeeld en goedgekeurd op de Algemene Vergadering van de Volkeren die momenteel plaatsvindt in Rio de Janeiro in de marge van de VN-top over duurzame ontwikkeling Rio+20.

Alle plenaire sessies werden uitgevoerd in drie fasen. De eerste, op zondagochtend, was voor de bespreking van de structurele oorzaken; de tweede, op zondagnamiddag, bekeek de echte oplossingen die worden opgebouwd door de volkeren; en de derde, op maandagochtend diende om de synthese te lezen en goed te keuren.

De synthese van alle plenaire sessies zal worden gepresenteerd tijdens de Algemene Vergadering van de Volkeren, die plaatsvindt op dinsdagnamiddag, op donderdagnamiddag en op vrijdag. Tijdens deze vergaderingen zullen alle andere activiteiten stilgelegd worden en de Algemene Vergadering is de enige activiteit die zal plaatsvinden in Aterro do Flamengo, in Rio de Janeiro, met het doel om alle aanwezigen samen te brengen op het belangrijkste moment van de Top van de Volkeren.

Natasha Pitts

Natasha Pitts is journaliste bij Adital.

(Bron: Adital van 18 juni 2012)

(vertaling uit het Spaans: Toon Mondelaers)

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!