Nieuws, België, ABVV, Antwerpen, ACV, Vakbonden, Solidariteit, Crown Cork -

Fotoreportage: solidariteitsactie met Crown Cork Deurne

Dinsdag hield een 500-tal actievoerders een solidariteitsactie met de Crown Cork-werknemers. Het feest was voorzien op de parking van het bedrijf. De directie had drie deurwaarders ingehuurd die iedereen die de parking zou betreden 2.000 euro zou doen betalen.

dinsdag 19 juni 2012 21:43
Spread the love

De vakbonden hadden hun eigen mensen aan de ingang om te beletten dat iemand de parking zou opgaan en 2000 euro aan één van de drie deurwaarders zou moeten betalen.

“Een maand geleden heeft iemand op de parking een hartinfarct gekregen. Vorige week heeft een collega zelfmoord gepleegd, hij had hier 30 jaar gewerkt, hij kon het echt niet verwerken.”

Ik heb een kort gesprek met Patrick, hij werkt 25 jaar bij Crown Cork, is afgevaardigde en zit in de Europese ondernemingsraad.

DWM: Hoe komt het dat er 305 jobs verloren gaan?

Patrick: “Volgens de directie is er overcapaciteit. Volgens ons is het een gebrek aan visie. Crown heeft op de marktverandering van blik naar aluminium te laat geanticipeerd. We zouden daar in moeten investeren. Nu blijkt dat de investeringen in gans Europa zijn stopgezet, terwijl investeren (in aluminium) goedkoper is dan de fabriek te sluiten.”

take down
the paywall
steun ons nu!