HomoLiefde in Dragon Age II helpt holebi gamer uit de kast.

HomoLiefde in Dragon Age II helpt holebi gamer uit de kast.

zaterdag 16 juni 2012 12:53
Spread the love

Voor het eerst blijkt hoe belangrijk het is dat er ook holebi’s in videogames voor komen. Er zijn ondertussen al best wat games waarin homo’s en lesbiennes voorkomen maar tot nu toe wist niemand wat voor positief effect dit kan hebben.

Op de blog van BioWare deelde schrijfster Jennifer Hepler het verhaal van een homo gamer, in antwoord op de vraag op welk moment zij het meest trots is zei ze het volgende: “Ik besloot dat liefde en passie universeel was en dat ik voor Dragon Age II een verhaallijn ging schrijven over een relatie tussen twee mannen die net zo romantisch is als die tussen twee vrouwen.”

“Toen de game verscheen kregen we een brief van een fan, een jongeman die net had aanvaard dat hij homo is. Hij zei dat hij nooit eerder een homoseksuele relatie gezien had die positief was en hij was doodsbang dat hij nooit verliefd zou worden of een betekenisvolle relatie zou hebben.” De jongeman liet zelfs weten dat hij eerder zelfmoord overwoog, tot hij Dragon Age II speelde. Naar eigen zeggen was het de eerste keer dat hij zag dat iemand een homorelatie geportretteerd had als oprecht romantisch en liefdevol.

“Het was een prachtig moment voor mij, omdat het toonde dat de personages die wij creëren in deze games daadwerkelijk invloed hebben op mensen, ook al zijn het maar een paar. Ondanks dat we alleen maar games maken, wil dat niet zeggen dat het alleen maar een spelletje is,” aldus Hepler.

www.holebi.info/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!