Nieuws, Wereld, Europa, Samenleving, Politiek, Racisme, Griekenland -

Athene: betoging tegen racistische aanvallen

Van onze journalist in Athene - Zaterdag heeft een 600-tal mensen betoogd in Perama, de industriële voorstad van Athene, tegen de recente racistische aanvallen van de neonazipartij Gouden Dageraad. Die heeft met haar knokploegen afgelopen weken heel wat migranten in elkaar geslagen.

zaterdag 16 juni 2012 21:05
Spread the love

Vorige week wilde de knokploeg van Gouden Dageraad een huis binnendringen van Egyptische vissers nadat ze hun auto hadden vernield. Toen hen de toegang werd verhinderd, gooiden ze een molotovcocktail binnen.

De betogers zijn kwaad omdat de politie de fascisten van Gouden Dageraad ongemoeid laten. En ze wilden met de betoging een duidelijk signaal geven dat ze geen fascisten in de politiek willen. De betoging bestond uit mensen van antiracistische organisaties, linkse partijen en migrantenorganisaties.

De migranten met wie ik sprak zijn vooral angstig en durven ‘ s avonds hun huizen niet meer uit. “Griekenland was altijd een tolerante samenleving, het is schandalig dat de politiek het zover heeft laten komen dat fascisten ongestoord en zelfs op klaarlichte dag migranten in elkaar kunnen kloppen”, zei één van de Egyptische deelnemers aan de betoging.

take down
the paywall
steun ons nu!