Nieuws, België, Lokaal, Antwerpen, Reuzenstoet 2012, Karel de Grote-Hogeschool, Lerarenopleiding Borgerhout, Milieubewust -

Drakennest ontdekt in Borgerhout

ANTWERPEN - Studenten Lerarenopleiding van de Karel de Grote-Hogeschool bouwden gigantische draken van 12 meter lang en 4 meter hoog. Deze draken verlieten donderdag het nest. “Bouw een reusachtige draak die mee kan lopen in een parade”, zo luidde de opdracht voor de studenten Lerarenopleiding Secundair Onderwijs, Plastische Opvoeding. Het resultaat kwam donderdag 14 juni tot leven.

donderdag 14 juni 2012 20:39
Spread the love

Maar de draken zijn ook heel actueel en milieubewust. Deze Dragon Fish bijvoorbeeld speelt in op de vervuiling van de zee en vangt de mens in zijn netten. In september openen ze de Reuzenstoet in Borgerhout. Ze worden bediend met mankracht: sommigen worden gedragen, anderen rollen op wielen. Elke draak heeft zijn eigen persoonlijkheid, karakter en bewegingspatroon. De draken bewegen in alle richtingen en zoeken contact met het publiek. Ze happen, snauwen, brullen, kijken schattig, prevelen oude teksten of vallen even in slaap.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!