Nieuws, Cultuur, België -

Sociaal-artistieke sector op straat voor meer middelen

BRUSSEL - Twintig sociaal-artistieke organisaties en hun sympathisanten betoogden woensdag aan de poorten van het Vlaams Parlement. De sector is misnoegd omdat Minister Schauvliege in een kleine sector in volle groei nog meer wil snoeien. "We moeten het doen met 2,7 miljoen euro voor de hele sector, dat is minder dan één grote culturele organisatie", klinkt het.

woensdag 13 juni 2012 19:33
Spread the love

De optocht vertrok aan het Warandepark in Brussel. Met de catchy slogan ‘Olala, olélé, we zijn het kapitaal: sociaal en culturaal‘ trok een geanimeerde betoging richting Vlaams Parlement. De politie was niet opgezet met de niet aangevraagde actie, en vroeg de actievoerders zo snel mogelijk op te krassen.

Een delegatie werd toch nog uitgenodigd door Philippe De Coene (SP.A) om samen te zitten met een aantal parlementariërs van de commissie Cultuur. Philippe De Coene erkende de noodzaak en belang van het sociaal-artistiek werk als brug over de steeds groter wordende kloof tussen kwetsbare mensen en de artistieke wereld, en wil met de sector overleggen om te kijken wat er kan gedaan worden. Hij riep de organisaties op om assertief te zijn en op te komen voor de belangen van de sector

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!