Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Rooms-katholieke kerk, Sacramentsprocessie, Priesterbroederschap Sint-Pius X, Mgr. Marcel Lefebvre -

Sacramentsprocessie in Antwerpen

ANTWERPEN - Op de tweede donderdag na Pinksteren viert de rooms-katholieke kerk het feest van de H. Eucharistie of het Allerheiligste Sacrament. Meestal wordt dan de zondag daarop (dit jaar dus op 10 juni) een hulde gebracht aan het H. Sacrament. Zo ook in Antwerpen.

maandag 11 juni 2012 10:45
Spread the love

De Priesterbroederschap Sint-Pius X, gesticht door de traditionalistische mgr. Marcel Lefebvre, heeft een Vlaamse vestiging in Antwerpen: de priorij van het Allerheiligste Sacrament in de Hemelstraat.

Zondag na de plechtige mis liepen zo’n 400 mensen mee in de jaarlijkse processiestoet door de Antwerpse straten.

Bekijk een uitgebreide fotoreportage via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157630036850025/show/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!