Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Reuzenatelier, Reuzenstoet 2012, Reuzenjaar Borgerhout, Antwerpse folklore, Kraamkliniek -

Kraamkliniek voor reuzen geopend

ANTWERPEN - Op zaterdag 9 juni kwamen in Borgerhout een aantal nieuwe reuzen van het Reuzenjaar samen ter wereld. Het Reuzenatelier werd voor die gelegenheid dan ook omgedoopt tot kraamkliniek. De reuzendokters controleerden de nieuwkomers om er zeker van te zijn dat ze klaar zijn voor de reuzenstoet van 15 september. Er was muziek, een hapje en een drankje. Wordt vervolgd.

maandag 11 juni 2012 10:25
Spread the love

Waarom een Reuzenjaar? In 2011 is het 175 jaar geleden dat Borgerhout een zelfstandige gemeente werd (1836). Voordien hoorde Borgerhout bij Deurne. In 2012 is het 300 jaar geleden dat de eerste Borgerhoutse Reuzenstoet uitging (1712). Men hoopte zo geld bij elkaar te krijgen voor het herstel van de kapel op het Laar.

take down
the paywall
steun ons nu!