Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Reuzenatelier, Reuzenstoet 2012, Reuzenjaar Borgerhout, Antwerpse folklore, Kraamkliniek -

Kraamkliniek voor reuzen geopend

ANTWERPEN - Op zaterdag 9 juni kwamen in Borgerhout een aantal nieuwe reuzen van het Reuzenjaar samen ter wereld. Het Reuzenatelier werd voor die gelegenheid dan ook omgedoopt tot kraamkliniek. De reuzendokters controleerden de nieuwkomers om er zeker van te zijn dat ze klaar zijn voor de reuzenstoet van 15 september. Er was muziek, een hapje en een drankje. Wordt vervolgd.

maandag 11 juni 2012 10:25
Spread the love

Waarom een Reuzenjaar? In 2011 is het 175 jaar geleden dat Borgerhout een zelfstandige gemeente werd (1836). Voordien hoorde Borgerhout bij Deurne. In 2012 is het 300 jaar geleden dat de eerste Borgerhoutse Reuzenstoet uitging (1712). Men hoopte zo geld bij elkaar te krijgen voor het herstel van de kapel op het Laar.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!