Verslag, Nieuws, België, Brussel, Beurs, Bruno De Lille, Picknick, Pic Nic, Jef Van Damme -

Pic Nic the streets: “Gaat de politiek zwichten voor groepje picknickers?”

Pic Nic the streets: “Gaat de politiek zwichten voor groepje picknickers?”
zondag 10 juni 2012 21:32

Zondag iets voor twaalf uur verdreven de eerste picknickers de auto’s van de drukke verkeersas dwars door het hart van Brussel. Uiteindelijk zochten meer dan 2000 actievoerders een plaatsje op de boulevard langs de Beurs. Er was lekker eten, muziek, strandstoelen en dekentjes en slechts een éénzame regendruppel. 

“Het duurt veel te lang om Brussel aangenamer te maken. In sommige Vlaamse en buitenlandse steden gaat het veel sneller. Als de overheid niets doet, doen we het zelf”, zei initiatiefnemer Philippe Van Parijs.

De actie werd uiteindelijk toegelaten door de burgemeester die zich meteen ook achter de eisen schaarde. Of dat bij de volgende picknicks ook zo zal zijn, wordt afwachten. Volgende week al – op zondag 17 juni – hopen de initiatiefnemers opnieuw de Anspachlaan te bezetten.

Rond 16u ging de politie tot administratieve aanhoudingen over. Veel picknickers hadden toen al een ander plaatsje opgezocht in de stad waar openbare ruimte schaars is. 

take down
the paywall
steun ons nu!