Opinie, Nieuws, België, Greenpeace, Energie - Eloi Glorieux

“Go Elio Go!” Flashmob voor hernieuwbare energie

Meer dan 150 sympathisanten van het platform 'Stop and Go' namen zaterdag deel aan een kleurrijke flashmob voor hernieuwbare energie. Ze moedigden de eerste minister aan om uit kernenergie te stappen en te kiezen voor hernieuwbare energie en energie-efficiëntie.

zondag 10 juni 2012 15:00
Spread the love

België staat aan de vooravond van een beslissend moment. Deze zomer zal de regering-Di Rupo beslissen om de wet op de kernuitstap te respecteren of de levensduur van de oude kerncentrales te verlengen.

Het platform Stop & Go, een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, Fédération Inter-Environnement Wallonie, Greenpeace en WWF, vraagt de de regering-Di Rupo om:

– de wet op de kernuitstap te respecteren. De oudste drie kerncentrales, Doel 1, Doel 2 en Tihange 1, moeten worden gesloten in 2015;

– te investeren in hernieuwbare energie. Er moet dringend werk gemaakt worden van een stabiel investeringskader voor nieuwe spelers op de energiemarkt;

– te investeren in energie-efficiëntie. Alleen zo kan op lange termijn een duurzame en betaalbare energievoorziening gegarandeerd worden.

Eloi Glorieux is energy campaigner voor Greenpeace België.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!