03 Jan Ghijselen
Nieuws, Steun -

Vragen stellen bij de maatschappelijke consensus

Waarom voor Jan Ghijselen, alg. dir. Sociale Werkplaats de Loods, een project als DeWereldMorgen.be belangrijk is!

vrijdag 8 juni 2012 23:09
Spread the love


doc

Vragen stellen bij de maatschappelijke consensus

Jan Ghijselen, alg. dir. Sociale Werkplaats de Loods

Op een maffe manier is “men” er in geslaagd om de publieke opinie er van te overtuigen dat de crisis niet de fout is van speculatie, gebrek aan duurzame investeringen, een totale desinvestering op het vlak van onderzoek en ontwikkeling, de totale belastingsontduiking van de hele rijken en de grote bedrijven.

Neen, de fout ligt blijkbaar bij de mensen die het minder goed hebben.

De publieke opinie is netjes in lijn gebracht met de overtuiging dat het systeem opnieuw zal werken als zij die “hebben” wat meer kunnen hebben en zij die al bijna niets hebben nog minder hebben.

De Wereld Morgen toont -soms wat amateuristisch, maar vaak heel professioneel- dat dit een simplisme is, een foutieve voorstelling van zaken, een leugen. DWM laat mensen aan het woord die vragen stellen bij de maatschappelijke consensus en durven wijzen op de verantwoordelijkheid van de “investeerders”.
Dat wil ik graag steunen.

Word dus vandaag ook steungever van DeWereldMorgen.be

Maandelijkse overschrijving

Vanaf een maandelijkse inbreng van vijf euro geniet u onder meer van korting in onze webshop.

  • via overschrijving: download het formulier en stuur het ingevuld terug (DeWereldMorgen.be, Haachtsesteenweg 53, 1210 Brussel).
  • via PC banking: surf naar de website van uw bank en geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be op nummer 523-0427751-56 (Triodos) met vermelding steun DeWereldMorgen.be (IBAN: BE20 5230 4277 5156 / BIC: TRIOBEBB)
  • via kredietkaart: schrijf maandelijks over

Eenmalige gift

  • via overschrijving: op nummer 523-0427751-56 (Triodos) met vermelding steun DeWereldMorgen.be (IBAN: BE20 5230 4277 5156 / BIC: TRIOBEBB).
  • via kredietkaart:

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!