Nieuws, Samenleving, Lokaal, Hasselt, Vakbonden, ACOD, Vincent Van Quickenborne, Rijksdienst voor Pensioenen - Eddy Plaisier

Pensioendiensten moeten door de zure appel bijten!

HASSELT - Dinsdagmorgen voerden leden van ACOD een ludieke actie. Aan het station en aan de pensioendienst kregen passanten een appel en wat uitleg over de situatie bij de Rijksdienst voor Pensioenen. Het probleem bij de Rijksdienst voor Pensioenen is dat er nog altijd geen leidend ambtenaar is. Minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wil zijn eigen mannetje naar voren schuiven.

dinsdag 5 juni 2012 16:30
Spread the love

Volgens de minister kan hij de goedgekeurde pensioenhervormingen niet doorvoeren met Jean-Marc Delporte, van PS-signatuur. Delporte krijgt de steun van het beheerscomité van de pensioendienst waarin ook de vakbonden vertegenwoordigd zijn. Van Quickenborne zou liever iemand van zijn eigen politieke kleur benoemen op die post, maar vangt bod in de regering.

De pensioendienst moet 15 miljoen euro besparen. Wie zal dit betalen? Nu is er al een tekort aan personeel en de vakbond ACOD kent het voorgestelde personeelsplan nog niet.

ACOD wil de bevolking alvast waarschuwen dat de pensioenen voortaan niet meer op tijd betaald zullen worden en correct berekend worden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!