Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Folklore, Snor van 't Stad -

Antwerpen: Julien Van Noten is ‘Snor van ‘t Stad 2012’

ANTWERPEN - De Europese Snorrenclub Antwerpen, kortom ESA, heeft al jaren de traditie tweejaarlijks haar 'Snor van 't stad' voor te stellen aan het grote publiek en vooral aan Antwerpen op de eerste zaterdag van juni.

maandag 4 juni 2012 15:50
Spread the love

Een rijke traditie, want ze hebben al veel bekende Vlamingen én Antwerpenaars op hun palmares staan. Om er enkele te noemen: ere-burgemeester Bob Cools, Marijn ‘Boma’ De Valck, Leo Martin, Jean-Pierre Coopman, Gaston Berghmans, enz…

Geen simpele taak dus om een waardige opvolger te vinden voor een icoon als Gaston Berghmans. Mede daarom zal de naam van de nieuwe ‘Snor van ‘t Stad 2012’ u blijkbaar niet veel zeggen, alhoewel iedere rechtgeaarde Antwerpenaar hem kent, zij  het dan niet van naam.

Geen bekende Vlaming, geen molenaar uit West-Vlaanderen, zelfs geen figurant  van FC De Kampioenen, maar toch een icoon in Antwerpen, wiens naam niemand kent, maar zijn gezicht des te meer.

Julien is de statige tamboer-majoor en leader van de Antwerpse stadstrommelaars, die hij naar een hoger niveau bracht, bevelhebber van de PipersBand, die hij leidt als een echte Engelse drillsergeant en gewaardeerde platenruiter bij het icoon van de oudere Antwerpenaar: Radio Minerva en een redenaar die zonder spiekbriefje de toehoorders aan zijn lippen kan binden.

Gaston Berghmans kon dit jaar dus zonder schaamrood de fakkel doorgeven, en … qua snor mag Julien Van Noten er ook wezen.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157630035414346/show/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!