IMF

Sprakeloos

zaterdag 2 juni 2012 15:57
Spread the love

Toen de directeur-generaal van het Internationaal Muntfonds (IMF), Christine Lagarde een paar dagen terug haar medeleven betoonde met de kinderen in Niger en tegelijk haar afschuw niet kon intomen voor de tegendraadse Grieken was ik even uit mijn lood geslagen moet ik zeggen. Toen dan de mededeling kwam dat ze zelf geen belasting hoeft te betalen werd ik sprakeloos. Ik vond het moeilijk om de juiste woorden te vinden die omschreven hoe ik hier tegenover stond en daarom bleef ik stil.

Tot politierechter D’Hondt mij allicht zonder het zelf te weten de juiste woorden aangaf.
Deze rechter veroordeelde gisteren een bestuurder van een voertuig tot 3 jaar en zes maanden gevangenis, weliswaar met uitstel, een geldboete van 8250€ en een levenslang verbod om nog een voertuig te besturen. Hij verklaarde dat de dader, door zonder verzekering te rijden, zich onttrok aan deze solidariteit en hierdoor koos voor een uitgesproken asociaal, egoïstisch en parasitair gedrag.

Het overkwam mij plots te denken dat Mevr. Lagarde zich door het niet betalen van belastingen in feite ook onttrekt aan deze solidariteit en hierdoor, als bestuurster van het IMF dan nog, kiest voor een uitgesproken asociaal, egoïstisch en parasitair gedrag.

Helaas hoeven dit soort mensen blijkbaar geen verantwoording af te leggen voor een rechtbank. Het zou nochtans gepast zijn om deze eigentijdse Margaret te horen veroordelen tot een passende gevangenisstraf, een bijhorende boete maar vooral tot een levenslang verbod om ooit nog een bestuurlijk mandaat op te nemen omdat zoals de politierechter zei “ dit soort van feiten niet langer aanvaard wordt in onze samenleving”.

take down
the paywall
steun ons nu!