Cultuur, Lokaal, Antwerpen, Zomer van Antwerpen -

Traditie en geheimzinnigheid op 18de editie Zomer van Antwerpen

ANTWERPEN – De achttiende Zomer van Antwerpen biedt ook dit jaar weer veel gratis dans, muziek en theater voor een ruim publiek aan dat dit cultureel evenement best behoorlijk weet te appreciëren. De vorige editie lokte ruim 270.000 bezoekers naar de Scheldestad om deel te nemen aan allerlei culturele activiteiten zowel in het centrum als in de rand van de stad.

vrijdag 1 juni 2012 14:45
Spread the love

Zoals ieder jaar biedt de Zomer van Antwerpen echter zowel een betalend als een gratis programma aan. En hoewel de ticketmythe min of meer is doorbroken, wijst de organisatie er op dat het nog steeds aangewezen is tijdig te reserveren.

Dat geldt onder meer voor betalende activiteiten als ‘Chouf Ouchouf’, dat een dag in de bruisende Marokkaanse stad Tanger verwerkt tot een circusvoorstelling, of ‘The House That Built Us’, een dansvoorstelling in en over een huis dat met sloop wordt bedreigd.

Zomerfabriek

De ticketverkoop start op zaterdag 16 juni 2012 op het terrein van de Zomerfabriek. Wie geen zin heeft om in een lange wachtrij te staan, kan zoals steeds gratis genieten van filmvoorstellingen op de Scheldekaaien, het rondreizende festival Muziek in de Wijk of deelnemen aan de party’s in de Zomerfabriek zelf. Ook de zonsondergang blijft gelukkig nog steeds gratis.

Royal de Luxe

Een traditioneel aanbod dus met ook alweer de aanwezigheid van het Franse theatergezelschap Royal de Luxe, bekend van zijn reuzenmarionetten, dat van woensdag 11 juli tot en met zondag 22 juli de stad op diverse plaatsen zal vermaken met een alternatieve westernshow ‘Rue de la chute’.

En om in de traditie te blijven, worden die locaties pas op het allerlaatste moment prijsgegeven. Dat geldt trouwens ook voor het aangekondigde spektakel ‘Cinderella’, een groots opgezet ‘Urban Dance Project’ van Sihame El Kaouakibi en haar gezelschap Let’s Go Urban.

Praktisch:

Het volledige programma en alle verder informatie omtrent locaties en data staat sinds vandaag op de website van De Zomer van Antwerpen.

take down
the paywall
steun ons nu!