Ten Vrede in Diksmuide: opnieuw gesmaakt
Lokaal, Oostende, Tijdingen oostende, Ten Vrede -

Ten Vrede in Diksmuide: opnieuw gesmaakt

Van vrijdag tot en met zondag was er opnieuw het Festival Ten Vrede in Diksmuide, aan de voet van de IJzertoren. Thema dit jaar was: diversiteit. Wij geven u een kort overzicht (met foto’s) van wat er de vrijdagavond en de zaterdag te genieten viel.

dinsdag 29 mei 2012 12:36
Spread the love

Hoedanook was het weer een welkome gast: het was aangenaam warm, wat ook voor een extra goeie sfeer zorgde.
De muziek was zoals steeds eerder divers: op vrijdag waren het Circus Barones (een echt circus!), Zjef Vanuytsel (erg te genieten), Gili (erg onderhoudend), Paul Michiels en The Scabs.
Op zaterdag waren ook circus Barones en Gili weer van de partij. Maar verder ook Kapitein Winokio, Marc de Bel, Nigel Williams, Dikanda (mooie muziek uit Polen), Buurman, Shantalla (Ierse en Schotse muziek), Les Voix Perdues (a capella 4 man met 1ste wereldoorlogzang), Muziektheater De Reis (over Auschwitz), Hevia (Spaans, uit Asturië), en samenzang onder leiding van Hevia en  Eric Baranyanka.

De debatten op zaterdagnamiddag:
Democratiseringsbewegingen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Moderator: Rik Van Cauwelaert. Deelnemers debat: Yassine Channouf, Platform Allochtone Studentenverenigingen (PAS); publicist bij dewereldmorgen.be waar hij reeds talrijke artikels publiceerde rond de ontwikkelingen in Noord-Afrika en de Arabische wereld; lid van de 20 februari-beweging. Ludo De Brabander, Vrede vzw. Na omwegen als verpleegkundige en journalist kwam hij in 1995 in een vredesorganisatie terecht. Ondertussen groeide hij uit tot een van de meest flamboyante woordvoerders van de Vlaamse vredesbeweging. Hij had nooit verwacht in dergelijke wereld terecht te komen. Een heel verschil met zijn schooltijd in Duitsland, in rijksscholen voor kinderen van Belgische militairen.
Diversiteit in het onderwijs. Moderator: Rik Van Cauwelaert. Deelnemers debat: Mohamed El Khalfioui, oud-voorzitter van het Platform voor Allochtone Studentenverenigingen (PAS); publiceerde talrijke stukken rond diversiteit in onze maatschappij; publicist bij dewereldmorgen.be; student politieke wetenschappen. Nathalie De Bleeckere, werkt op het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse overheid. Ze staat er in voor de beleidsvoorbereiding en -coördinatie voor thema’s als gender, diversiteit en armoedebestrijding. Studeerde Germaanse filologie, volgde een lerarenopleiding aan de Gentse Universiteit en behaalde een Master genderstudies in het Verenigd Koninkrijk. Gebeten door o.a. het beleidsgerichte onderzoekswerk als wetenschappelijk medewerker aan het Centrum voor Genderstudies van de UGent maakte ze zowat 13 jaar geleden de overstap naar het beleidswerk bij de Vlaamse overheid. Karel Van Nieuwenhuyse, Dr. in de geschiedenis (specialisatie pers en politiek in België 20ste eeuw); geschieddidacticus & coördinator SLO geschiedenis KUL; onderzoeksspecialisaties in geschiedenisdidac

take down
the paywall
steun ons nu!