Lokaal, Antwerpen, Antwerpen Vandaag 2012 -

Op stap met “de blinde ziener”

[Antwerpen] In de stad worden we overdonderd door visuele signalen die ons aanduiden waar we zijn of naar toe moeten. Voor mensen met een gezichtsbeperking is dit niet zo evident. Tijdens een wandeling met een slechtziende gids worden de deelnemers geconfronteerd met allerlei obstakels. Maar de gids toont ook stille verborgen hoekjes in de Antwerpse binnenstad.

dinsdag 29 mei 2012 19:56
Spread the love

De wandeling is een initiatief van Tom (medewerker van Atlas) en de gids Jean-Pierre “Jempi” in het kader van het stadsfestival Antwerpen Vandaag. Door allerlei activiteiten wordt vooral de diversiteit van de stadsbewoners in het licht gesteld, maar ook mindervaliden krijgen aandacht.

Voor blinden en andere gehandicapten lijkt de stad wel een reeks valkuilen. Nog op teveel plaatsen zijn de voetpaden in slechte staat en vormen zo een reëel gevaar voor  slechtzienden en een zware last voor rolstoelgebruikers. Publieke plaatsen hebben – ondanks de vele aanpassingen die de laatste decennia reeds gebeurden – toch nog vaak onvoldoende voorzieningen om ook gehandicapte inwoners, reizigers of toeristen gemakkelijk te brengen waar ze moeten zijn.

[Om de ‘geheimen’ van deze wandeling niet voortijdig prijs te geven en zo het verassingseffect voor toekomstige deelnemers te behouden is de fotoserie beperkt gehouden en worden ook de locaties niet bij naam genoemd]

take down
the paywall
steun ons nu!