Weldra herinnert slechts apotheek De Lindeboom aan het groen, de grote platanen op het pleintje over het ACW-centrum en in gans de straat. Er komen nieuwe boompjes, elzen en de valse christusboom. Een vals plannetje. Ondertussen worden volgroeide exemplaren gedood. 

Groen voerde maandag avond 28 mei ’12 samen met buurtbewoners, militanten van Occupy-Antwerp en milieu activisten actie tegen deze zware ingreep. Sedert begin mei is alle verkeer van de Lijn er voor zeven maanden stil gelegd. Het gaat om een zware ingreep die ook de middenstand verontrust. (Video ATV) (1)


De kaalslag werd reeds enkele jaren geleden door de fractie van Groen in de Antwerpse Districtsraad aangeklaagd. Men bleef alleen staan. De heraanleg valt onder de bevoegdheid van het District. Het Districtscollege ging over tot daden. De honderd bomen sneuvelen onder de kettingzagen. Er daagden maandag een veertigtal mensen op, waarbij enkelen die onlangs heftig verzet boden tegen het rooien van de Linden op de De Keyzerlei. (‘Vredevolle rouwoptocht gekapte lindebomen eindigt in cel’) (2)

Lokaal, Antwerpen -

Antwerpen – Actie Groen tegen bomenkap Nationalestraat

De moord op gezonde bomen gaat verder in Antwerpen. Nu is de Nationalestraat aan de beurt. Een honderdtal gezonde volwassen bomen wordt gekapt wegens de heraanleg van de straat. Ze omzomen de drukke verkeersweg in het centrum van de stad. Ze staan op het ‘Neuspleintje’.

dinsdag 29 mei 2012 19:18
Spread the love

Tekst:Koen Calliauw

Foto’s:Hermans Anja

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!