Middelheimmuseum heropent na vernieuwing.
Openluchtmuseum, Antwerpse musea, Middelheimmuseum, Nachtegalenpark, Brug van Ai Weiwei -

Middelheimmuseum heropent na vernieuwing.

Dit weekend werd het nieuwe Antwerps Middelheimmuseum feestelijk geopend. Het onderging een metamorfose. Opvallend is de bestemming van het kasteel. Dat wordt opengesteld voor bezoekers Er zijn een bar met een groot zonneterras en een museumshop. Het museumterrein werd grondig aangepakt en uitgebreid.

maandag 28 mei 2012 12:37
Spread the love

De voormalige bloementuin van het Nachtegalenpark (5hectare) werd opgenomen in het museum, dat nu bijna 30hectare bestrijkt. In deze bloementuin plaatste architect Paul Robbrecht een nieuw paviljoen waar kleine of kwetsbare sculpturen kunnen worden getoond.  Daar zijn keramische werken van de Duitse kunstenaar Thomas Schütte te bewonderen. De kosten voor de vernieuwing van het park worden op 2,5 miljoen euro geraamd.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!