Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Zoo Antwerpen, Kai-Mook, Ronald de Winter -

Bronzen Kai-Mook siert Zoo Antwerpen

ANTWERPEN - Dierenbeeldhouwer Ronald de Winter vereeuwigde het populairste Belgische olifantje in brons. De geboorte van Kai-Mook in 2009 was onmiskenbaar een mijlpaal in de geschiedenis van de Antwerpse Zoo. Daarom besliste de KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen) om het olifantje in brons te vereeuwigen.

vrijdag 25 mei 2012 12:30
Spread the love

Het bronzen beeldhouwwerk werd éénmalig gegoten volgens de verloren wastechniek. Het 1,5 meter hoge en 500 kg zware beeld is voortaan te bewonderen tegenover de Egyptische tempel bij de Lotusvijver.

Wie Kai-Mook nog in de Antwerpse Zoo levend wil bewonderen, heeft nog maar even de tijd. De populairste olifant van het land verhuist op 18 juni naar dierenpark Planckendael in Mechelen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!