Vive la fête op Springtime festival. (foto: Thiago Struys)
Cultuur, Stampmedia, Festival, Vive La Fête, Halen, Electrorock, Springtime festival -

Vive La Fête met nieuw werk op Springtime Festival

Een week geleden stelde Vive La Fête hun nieuwe cd voor in het Atomium. Nu staan ze te blinken op Springtime festival in Halen. Hun exentrieke kledingstijl en dito nummers werken intrigerend. Tijd voor een interview.

zaterdag 19 mei 2012 10:17
Spread the love

Els Pynoo en Danny Mommens zijn zeer blij met het nieuwe album. “Slechter als het vorige kon toch niet,” lacht Pynoo, “neen hoor, bij dit album hebben we gewoon meer tijd genomen om het op te nemen en hebben we de groep mee ideeën laten opbrengen.” “Maar de nummers van de drummer zijn wel het slechtst,” vult Mommens lachend aan.

Atomium

Vive La Fête had het idee om hun nieuwe plaat voor te stellen in het Atomium. “We vinden dat je dat zeker één keer in je leven gedaan moet hebben. Het is een prachtig monument en de akoestiek viel, bij wonder, heel goed mee!” Ze waren ook de eersten die een optreden gaven in het Atomium. “Er zijn wel al dj-sets geweest, maar een echt optreden tot op heden nog niet. Het was ook niet makkelijk om al onze spullen tot boven te krijgen, maar het was wel de moeite waard.”

Stress

“Ik heb altijd stress,” laat Pynoo weten, “maar als ik eenmaal op het podium sta, valt dat allemaal van mij af!” Of ze misschien een ritueel hebben net voor ze het podium op gaan? “Eigenlijk niet, we kleden ons gewoon rustig om. Aan zo’n groepsgedoe van ‘we can do it!’ doen we niet mee (lacht).”

Ze hebben veel zin in het optreden, dat is duidelijk. “We hebben het publiek het liefst dronken,” lacht Pynoo, “dan zijn ze echt fantastisch en merken ze onze foutjes niet zo snel op.” “Dat is wel een klein nadeel aan het spelen zonder tape,” zegt Mommens, “de kans bestaat dat we fouten spelen, maar dat hoort er nu eenmaal bij.”

Jack Daniel’s

Hebben ze een speciale wens voor op hun rider (red: individuele lijst per artiest in verband met drank of eten waar de organisatie voor moet zorgen)? Pynoo: “Een fles Jack Daniel’s, nootjes en een fles rosé. Of maak er daar maar een paar van (lacht)“.

© 2012 – StampMedia – Charline Verlinden

take down
the paywall
steun ons nu!