Lokaal, Antwerpen -

Ouden Doel en Rapenburg willen niet wijken voor haven van Antwerpen

De gehuchten Ouden Doel en Rapenburg moeten verdwijnen voor de uitbreiding van de Antwerpse haven. De bewoners doen hun beklag. Zij willen niet wijken voor een natuurcompensatiegebied dat heel het gebied onder water zet. In de Opstalvallei verdwijnt bovendien 200 hectare landbouwgrond. Ook boeren reageren bijgevolg boos.

zaterdag 19 mei 2012 23:56
Spread the love

Voor de uitbreiding van de Antwerpse haven moeten twee gehuchten in Beveren wijken.
Dinsdag op een extra gemeenteraad in Beveren, hebben de meerderheidspartijen (CD&V+Open VLD) een motie tegen het verdwijnen van de gehuchten Ouden Doel en Rapenburg gestemd.

De goedgekeurde motie is een amendement op een motie van Groen, dat om een extra gemeenteraad verzocht.
Nadat bekend raakte dat de Vlaamse regering het GRUP Havenuitbreiding Antwerpen voorlopig vaststelde, verzamelde de Beverse oppositiepartij Groen voldoende handtekeningen om met een motie te strijden voor het behoud van Ouden doel, Rapenburg en Saftinge, de geplande onteigening van Doel-centrum te herzien net als het opofferen van 1.000 ha landbouwgrond en open ruimte.
Groen wijst er op dat er geen economische noodzaak bestaat om de haven verder uit te breiden.

Ondertussen loop Doel-centrum verder leeg en lijkt meer en meer op een spookdorp. Dat konden we nog vrijdag zelf vaststellen .
Bekijk volgende fotoreportage en oordeel zelf hoe de sfeer er is.
Ook te zien in het tweede gedeelte van deze reportage – of hieronder dankzij enkele beelden – hoe Ouden-Doel en Rapenburg er vandaag uit ziet.

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157629803506138/show/

take down
the paywall
steun ons nu!