Nieuws, Samenleving, Cultuur, België, Brussel, Lokaal, Congo, Zinneke, Dansen, Vietnam, Afrikaanse muziek, Brussel, Zinneke 2012, Parade -

Als de luchtbel spat

Als de luchtbel spat
zaterdag 19 mei 2012 08:47

AANDACHT – bent u er bij op de Zinnekeparade. Dan kan u korte video-opnames van uw gsm, fototoestel of videocamera  laten verschijnen op DeWereldMorgen.be, stuur je filmpje van max.1′ naar video@dewereldmorgen.be of ga naar  https://www.dewereldmorgen.be/zinneke

Een groep expats dook enkele maanden onder in de wanordelijke en knotsgekke wereld van de Zinneke Parade, een tweejaarlijks Brussels sociaal-artistiek evenement. Dit is het laatste deel: Bulxelles.

Brussel staat bekend als een multiculturele stad. Elke dag arriveren er mensen uit alle delen van de wereld. Ondanks die diversiteit lijkt het wel alsof elke gemeenschap er in haar eigen ‘luchtbel’ leeft. Er vindt schijnbaar geen echte, authentieke uitwisseling met de buitenwereld plaats.

Op een evenement als de Zinnekeparade komen die verschillende ‘luchtbellen’ met elkaar in contact – en in botsing – door middel van kunst, ontmoetingen met de ‘ander’ en cultuur in de breedst mogelijke zin van het woord. Kan Zinneke de luchtbel uiteen doen spatten, en eindelijk voor echte uitwisseling en verandering zorgen?

Chihai, afkomstig uit Vietnam, Mope uit Congo en Ines uit Portugal vertellen hoe ze in Brussel terechtkwamen en wat de Zinnekeparade voor hen betekent.

WeVIEWIt is een project van Greet Brauwers in samenwerking met DeWereldMorgen.be en Zinneke vzw en met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

take down
the paywall
steun ons nu!