DeWereldMorgen.be werft een journalist(e) aan
Nieuws, België, DeWereldMorgen -

DeWereldMorgen.be werft een journalist(e) aan

DeWereldMorgen.be zoekt een journalist(e) om vanaf september 2012 zijn vaste ploeg te komen versterken. Heb je een vlotte pen, kan je je vinden in de missie van DeWereldMorgen.be en ben je op zoek naar een werkplek waar je kan doorgroeien: lees dan vooral verder.

dinsdag 15 mei 2012 14:41
Spread the love

Burgermediaproject

Als journalist werken voor DeWereldMorgen.be vraagt naast journalistieke kwaliteiten ook enkele specifieke kwaliteiten. DeWereldMorgen.be is immers een burgermediaproject waar honderden vrijwilligers aan meewerken. Je wordt verondersteld om samen met de andere professionele journalisten die vrijwilligers te begeleiden in hun mediaproductie.

Hoofdredacteur in spe

Journalisten die in vast verband werken bij DeWereldMorgen.be zijn afwisselend ook hoofdredacteur. Natuurlijk krijg je tijd om te groeien. We beseffen dat je niet vanaf dag één als hoofdredacteur zal kunnen meedraaien, en misschien na 2 maanden ook nog niet, … We zijn echter wel op zoek naar mensen die meedenken over het hele mediaproject, er verantwoordelijkheid voor dragen en die graag willen leren om mee te draaien in de ploeg van hoofdredacteurs.

Vreemde uren

De wereld draait altijd door en kent geen sluitingsuren. Het nieuws houdt zich dus niet aan kantooruren. Het werken met de vele vrijwilligers brengt ook met zich mee dat er geregeld na de kantooruren en in de weekends moet worden gewerkt met die vrijwilligers.
Natuurlijk voorzien we de nodige recuperatie en houden we rekening met persoonlijke of gezinssituaties.

DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be is niet alleen een burgermediaproject, het is ook een project met een duidelijke journalistieke missie. We maken geen media om er rijk van te worden, we maken media om burgers te informeren opdat ze greep zouden krijgen op de wereld rondom hen, zodat ze hem kunnen veranderen.
Onze missie wordt samengevat op de website van DeWereldMorgen.be: https://www.dewereldmorgen.be/about
en nog verder uitgewerkt in de FAQ: https://www.dewereldmorgen.be/faq/algemeen

We verwachten dat je je kan vinden in deze missie, dat je eraan wil bijdragen, … en vooral dat je ze kan vertalen naar journalistieke projecten.

Journalist

Een opleiding journalistiek of journalistieke ervaring zijn geen vereisten … maar het kan helpen. We verwachten immers wel dat je kennis hebt van het vak, dat je verhalen en inhoud kan vertalen naar journalistieke stukken.
We zoeken iemand die vlot kan schrijven en dat ook nog eens zonder taalfouten doet. Een deel van je taak zal er immers uit bestaan om teksten van vrijwilligers na te lezen, te corrigeren op feiten, bronnen en taalfouten.

Stuur ons je CV en een motivatie voor 1 juli naar han@DeWereldMorgen.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!