Mory Kanté, publiekstrekker op Mano Mundo 2012. (foto: Nathan De Ruwe)
Nieuws, Samenleving, België, Stampmedia, Ecologie, VN-Millenniumdoelstellingen, Boom, Mano Mundo, De schorre -

Succesvol Mano Mundo dankzij zonnig weekend

BOOM - Tijdens het weekend van 12 en 13 mei vond de 19de editie van het wereldmuziekfestival Mano Mundo plaats. Plaats van het evenement was, zoals altijd, het domein De Schorre in Boom. 'Kies voor klimaat' was het centrale thema van dit jaar en daarmee probeerde het festival vooral de aandacht te trekken op de klimaatveranderingen in de wereld.

maandag 14 mei 2012 10:15
Spread the love

Millenniumdoelstelling 7

Het festival richt zich op alle mogelijke leeftijdsgroepen, wat betekent dat er steeds een groot aantal verschillende soorten activiteiten zijn op het festivalterrein. Optredens van muzikanten van over de hele wereld, theater- en circusvoorstellingen, workshops, comedy, …

Veel van deze activiteiten werden dit jaar georganiseerd in het kader van de VN-Millenniumdoelstelling 7: ‘Actief werken aan een duurzaam milieu’, maar evengoed gingen ze over interculturaliteit, duurzaamheid en toegankelijkheid: de kernwaarden waar Mano Mundo voor staat.

Kleurrijk en divers

De organisatie was alvast tevreden over de opkomst voor deze editie, zo zegt Doris Schyns van de organisatie: “Vooral zondag zag de weide zwart van het volk. Het valt ook op dat het festival elk jaar kleurrijker en diverser wordt en dat er steeds meer mensen van alle leeftijden zijn.”

Voor hen was het festival dus al zeker een succes.

© 2012 – StampMedia

take down
the paywall
steun ons nu!