urban sharing
Verslag, Nieuws, Muzieknieuws, Donald 'Duck' Dunn -

LuisterPost: Muzieknieuws 14.05.2012

Het overlijden van Booker T & The MGs-Bassist Duck Dunn, Urban Sharing in Antwerpen, een pak concertaankondigingen, de nieuwste releases en een stel videoclips die u niet mag missen.

zondag 13 mei 2012 22:49
Spread the love

Donald ‘Duck’ Dunn overleden.

De bassist van Booker T & The MGs, Neil Young en The Blues Brothers werd 70 en overleed zondagochtend in Japan. Dunn is het prototype van de efficiënte bassist die subtiel de andere muzikanten ondersteunt. De man speelde bij de Mar-Keys voor hij in 1964 lid werd van Booker T & The MGs, met welke groep de man een heleboel instrumentale hits scoorde, waaronder ‘Hang ‘Em High’, ‘Time Is Tight’ (later gecoverd door The Clash), ‘Soul Limbo’, ‘Melting Pot’ en andere. Dunn begeleidde heel wat acts op het legendarische Stax-label waaronder Otis Redding, Wilson Pickett en Eddie Floyd. Later speelde de man een mooie rol (en de bas) in de bekende film van The Blues Brothers om verder met Bob Dylan, Neil Young en Eric Clapton te werken, naast vele anderen. Dunn speelde ook een tijdje samen met de vorige week overleden Band-drummer Levon Helm. Een mooi overzicht van zijn carrière vindt u in dit filmpje.

Muzikaal Urban Sharing in Antwerpen

De Antwerpse electro groep Psy’Aviah introduceert deze maand in haar thuisstad een Urban Sharing-project.. Het bestaat uit het plaatsen of hangen van tientallen pakjes op openbare plaatsen kriskras doorheen Antwerpen. De pakjes zijn beschreven met cryptische opschriften en bevatten eveneens een CD van de band. De idee achter “Urban Sharing” is eenvoudig: schudt mensen wakker uit hun dagelijkse routine, en laat hen even stilstaan en nadenken. Tegelijkertijd wil de groep ook nagaan of mensen het risico zullen durven nemen om zo’n pakket te inspecteren of te openen. Wanneer iemand het pakket opent vindt men een CD als cadeau en een bedankbriefje om het risico te nemen. De groep zal dit waarschijnlijk nog herhalen in andere Vlaamse steden. De eerste pakjes waren alvast snel verdwenen.

Concertaankondigingen

Les Nuits, het schitterende festival van de Botanique is nu begonnen en ze laten ons nog snel een pak voorprogramma’s weten en voegen er de reeds uitverkochte concerten aan toe:

Baxter Dury – Leaf House – Oh Burgundy (17.05), King Krule – Husky (18.05), Mouse On Mars – Dat Politics (19.05), Citizens! – Ok Cowboy ! (19.05), Chassol – Bertrand Burgalat & A.S. Dragon (20.05), Electric Guest – Pale Grey (20.05), Willis Earl Beal – Sweet Lights (20.05), Gravenhurst (21.05).
Uitverkocht: Mina Tindle (15.05), Perfume Genius – Cate Le Bon (16.05), Grimes (17.05).

De laatste namen voor Dour werden vrijgegeven: The Pharcyde + Live Band, Baxter Dury, Jack Beats live, Doomtree, Grems & PmpDj, Finley Quaye, Juveniles, Rich Aucoin, Devilman, The Inspector Cluzo & The Fb’s Horns

Het Gentse Ten Days Off-festival voegt Addison Groove,The Magician, Holy Other, Paco Osuna, Mark E, Ambivalent, Jacques Renault, Dan Drastic, Gaiser, Teebs aan haar line-up toe.

Norah Jones komt op 12 september naar Vorst-Nationaal. Ze stelt er haar nieuwste plaat Little Broken Heart voor.

Hier kijken we naar uit: het héél fijne popgezelschap FUN. (met punt!) komt zondag 30 september  naar de Ancienne Belgique in Brussel.

Heavy riffs met veel humor? Daarvoor moet je bij het Canadese rocktrio Danko Jones zijn. Op 25 oktober staan ze in de AB.

En Nederlandse liedjesgrootheid Boudewijn de Groot begint in het najaar aan een afscheidstournee die hem ook naar België brengt: ‘Vaarwel, misschien tot ziens’ op vrijdag 3 mei 2013 in de Lotto Arena in Antwerpen en op vrijdag 10 mei in het Kursaal van Oostende.

Nu uit:

Shackleton – Music For The Quiet Hour / The Drawbar Organ
Dubbel-cd vol sprankelende elektronica met bijdragen van Vengeance Tenfold, Andreas Gerth (Tied & Tickled Trio) en Kingsuk Biswas (Bedouin Ascent).

Geoff Barrow & Ben Salisbury – ‘Drokk’ Music Inspired By Mega-City One
Portisheads Geoff Barrow en soundtrack composer Ben Salisbury brengen hommage aan de Judge Dredd strips.

Lee Hazlewood – The LHI Years : Singles, Nudes And Backsides (1968-71)
Excellente collectie minder bekende singles en tracks uit de hoogdagen van de besnorde singer-songwriter die we kennen van classics als ‘These Boots Are Made For Walking’ en ‘Some Velvet Morning’.

Here We Go Magic – A Different Ship
Derde plaat , nu geproduceerd door Nigel Godrich

Led Er Est- The Diver
Cold Wave, de eighties zijn volledig terug.

Tu Fawning – A Monument
Heel mooie tweede plaat, lees hier binnenkort het interview met deze Amerikaanse band.

The Magnetic North – Orkney – Symphony of the Magnetic North
Debuutplaat van het project van Erland Cooper (Erland and the Carnival), Simon Tong (Gorillaz, Verve, Blur) en Hannah Peel.

Richard Hawley – Standing At the Sky’s Edge
Een ommekeer met een ontketende Hawley. Knap en beter dan ooit.

My Bloody Valentine –  Loveless + Isn’t Anything + EPs 1988-1991
Heruitgave van twee LP’s en een compilatie. Essentieel voor noise liefhebbers.

Lyle Lovett – Release Me
Geproduceerd door Nathanial Kunkel en Lovett, bevat bijdragen van K.D Lang en Kat Edmonson.

Susanna – Wild Dog
Haar achtste plaat, als we de drie van Susanna and the Magical Orchestra meerekenen.

Absynthe Minded – As it ever was
Fijne plaat van het Belgische gezelschap.

Beach House – Bloom
Hun popvisie blijft nog steeds zeer spannend, ook al is dit hun vierde plaat. Excellent op het briljante af.

Videoclips

Het Belgische V.O. reist terug naar het verleden in de clip van ‘When You See The Red’. Spot de archiefbeelden van demonstraties uit een ver verleden. Ze komen ook naar Les Nuits op 17 mei en Dour op 13 juli.
 

Bonnie ‘Prince’ Billie zoekt dan weer een oude song ‘I See A Darkness’ van hemzelf op en maakte er een nieuwe versie en dito video bij. De humor schrijven we volledig op zijn conto.
 

take down
the paywall
steun ons nu!