China waarschuwt op Aziatische top voor instabiliteit
Nieuws, Wereld -

China waarschuwt op Aziatische top voor instabiliteit

QATAR ( Al Jazeera ) — De Chinese premier Wen Jiabao, heeft gewaarschuwd dat Azië tegen een "instabiele en onzekere" situatie aankijkt. Hij deed de uitspraken tijdens topoverleg met leiders van Japan en Zuid-Korea.

zondag 13 mei 2012 21:17
Spread the love

Op de Aziatische top in Beijing zal onder meer gesproken worden over Noord-Korea en over een vrijhandelsakkoord tussen de drie landen. “Het Noordoosten en Oosten van Azië zijn geconfronteerd met heel wat instabiele en onzekere elementen die moeilijk te voorspellen zijn”, waarschuwde de Chinese premier.

“Op dit belangrijke moment is het belangrijk voor het behouden van de regionale vrede en de ontwikkeling dat de leiders van China, Japan en Zuid-Korea hun visies uitwisselen over gemeenschappelijke belangen en hun samenwerking versterken.”

Yoshihiko Noda, de Japanse eerste minister, zei al voor zijn vertrek naar de top dat de drie landen hun inspanningen zouden versterken om een mogelijke Noord-Koreaanse kernproef te verhinderen. De vrees voor zo’n test groeien na de mislukte Noord-Koreaanse raketlancering vorige maand.

Handelsgesprekken

Wen en zijn collega’s zullen het daarnaast over een brede waaier van onderwerpen hebben, waaronder economische thema’s en het milieu.

China, Japan en Zuid-Korea zijn samen goed voor een vijfde van de wereldeconomie. Een vrijhandelspact tussen de drie economieën zou qua schaal en macht wedijveren met de Noord-Amerikaanse Vrijhandelszone en de Europese Unie.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!