Nieuws, Samenleving, België, Brussel, Verontwaardigden, De indignados, #occupy -

Verontwaardiging trekt weer door Brussel

BRUSSEL - Een bonte internationale groep van zo'n 750 verontwaardigden en occupyers trok zaterdag 12 mei door de straten van Brussel.

zaterdag 12 mei 2012 23:55
Spread the love

Omdat er was opgeroepen niet met vlaggen en symbolen van bestaande organisaties in de optocht te lopen, maar persoonlijke boodschappen mee te dragen, was er voor de start van de betoging nog een workshop ‘borden en spandoeken maken’.

We zagen naast de te verwachten anarchisten, punkers, hippies, activisten, militanten van klein links, piraten, occupiers, … evengoed gewone mensen die niet meer tevreden zijn met het systeem. Er waren ook deze keer opvallend veel Spanjaarden aanwezig. De beweging van de indignados ontstond dan ook een jaar geleden in de Spaanse steden.

Thema’s waren: de bankencrisis, antikapitalisme, een sociale maatschappij, wij zijn de 99% en reële democratie.

Na afloop waren er nog verschillende volksvergaderingen en een volkskeuken in het park aan de Hallepoort.

Een fotoverslag.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!