Obama’s logica achter het homohuwelijk
CIA, Humanitaire interventies: mensenrechten als excuus voor oorlog, Al Qaeda, Franse presidentsverkiezingen 2012, Spin-doctor, Barack Hussein Obama, Griekse parlementsverkiezingen, David kelly, Mensenrechten als afleidingstactiek, Terreurdreiging, Bom in onderbroek, Be afraid, be very afraid -

Obama’s logica achter het homohuwelijk

donderdag 10 mei 2012 09:56
Spread the love

5-6 mei 2012 beloofde een spannend weekend te worden: presidentsverkiezingen in Frankrijk, waar de ‘linkse’ kandidaat zou winnen, en parlementsverkiezingen in Griekenland, waar zelfs ‘extreem links’ een afspraak met de geschiedenis had. Wie de zaken een beetje volgt, had zondagavond met rood gemarkeerd.

Ook wie de zaken een beetje bestuurt, had dat blijkbaar gedaan. Zondagmorgen wisten de krantensites al te zeggen: terreurdreiging, Al Qaeda, vliegtuig, bom in onderbroek, we moeten zeer waakzaam blijven, veiligheid, ons land, aanwezigheid…

Dan kwam de uitslag. De overwinning in Frankrijk was grotesk klein. In Griekenland was het ‘verlies voor de democratie’ zo overdonderend dat de score van de twee traditionele partijen moest worden samengeteld om te laten zien wie de ‘grote partijen’ waren.

En daar waren de foto’s van het vliegtuig, de foto’s van de onderbroek, de beelden van gevaarlijke moslimterroristen (het begrip mag nu aan elkaar geschreven worden, zonder streepje in ‘t midden). Michael Moore vatte het credo goed samen, tien jaar geleden: “Be afraid, be very afraid”.

Oops, foutje. De man met de bom blijkt een geheim agent te zijn. De CIA zat er deze keer zo diep in dat ze de veelbesproken onderbroek zelf had aangetrokken. Tja, zo wordt de dreiging natuurlijk… de broek afgetrokken. Niet getreurd, in tijden van politieke verwarring ligt bij de spindoctor altijd een lijstje met mensenrechten klaar.

Dit jaar staat bovenaan: het homo-huwelijk. Groot nieuws! President Obama is voor het homo-huwelijk! Wat een hoofdpunt zeg! Iedereen spreekt erover! Wat zouden dinges, ditje en datje ervan vinden? Wat denk jij erover? Is onze natie er klaar voor?

Het doet me sterk denken aan de aanloop naar de vijandige overname van Irak. Een vervelende zaak stak de kop op, met de ingrediënten: wapeninspecteur leverde negatief verslag, het dossier was ‘sexed up’, gelekte identiteit, en o gruwel: de zelfmoord van David Kelly! CNN en BBC zaten er bovenop en Bush & Blair moesten als de bliksem iets tevoorschijn halen, of de hele oorlogscampagne met de massavernietigingswapens zou op 24 uur tijd in het water vallen.

Ik zat net met een oud-studiegenoot voor CNN toen de nieuwszenders de bocht maakten. Plots was er een zeer dringende mensenrechtenkwestie in een Afrikaans land: Liberia en Charles Taylor. Voila, zei mijn collega: “we hebben een nieuw hoofdpunt”.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!