Nieuws, Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Straatkinderen, Verdraagzaamheid, Humanitaire hulpverlening, Onderwijsprojecten, Children of the Street -

Zanghappening ‘Children of the Street’

ANTWERPEN - Op dinsdag 8 mei nodigde 'Children of the Street' voor het elfde jaar op rij alle kinderen tussen 9 en 13 jaar uit om in Antwerpen mee te dansen en te zingen voor vrede en verdraagzaamheid. Het hoogtepunt van de dag was de zanghappening in open lucht op de Grote Markt.

woensdag 9 mei 2012 10:30
Spread the love

‘Children of the Street’ is een project dat draait om kinderen. Het is de vzw niet alleen te doen om het lot van straatkinderen te verbeteren, maar ook om kinderen in onze scholen hier te sensibiliseren voor het onrecht dat straatkinderen wordt aangedaan.

‘Children of the Street’ werd opgericht in 1993 met de bedoeling iets te doen aan de erbarmelijke leefomstandigheden van de vele straatkinderen in de wereld. Met dit doel voor ogen organiseerde ‘Children of the Street’ in dat jaar een zanghappening op de Groenplaats en de Grote Markt van Antwerpen.

Het doel van de vzw is tweeledig:

1. Het is een educatief project dat Vlaamse kinderen wil sensibiliseren voor kinderen die het heel wat lastiger hebben op deze wereld. Vrede, verdraagzaamheid en solidariteit staan hierbij centraal.

2. Tegelijkertijd wil de vzw met de opbrengsten van de zanghappenings ook initiatieven steunen die ernaar streven de dagelijkse leefomstandigheden van straatkinderen te verbeteren.

De werkwijze van ‘Children of the Street’ is al die jaren dezelfde gebleven: elk jaar kiest ze een kleinschalig goed doel dat zich richt op straatkinderen.

take down
the paywall
steun ons nu!