Nieuws, Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Cannabis, Cannabiskweek, Cannabis Social Club, Trekt uw plant -

Cannabis-bevrijdingsdag in Antwerpen

ANTWERPEN - ‘Trekt uw Plant’, een vereniging van Belgische cannabisconsumenten die opkomt voor het recht op teelt voor eigen gebruik door volwassenen, organiseerde zondag de jaarlijkse Cannabis-bevrijdingsdag in Antwerpen. Ze geeft haar leden de mogelijkheid een individueel wietplantje te laten kweken op een gezamenlijke kweekplaats.

maandag 7 mei 2012 11:05
Spread the love

Ze tracht op deze manier het wietgebruik uit de illegaliteit te halen en een betere kwaliteit te waarborgen.

Zij baseert zich daarbij op de ministeriële richtlijn die in januari 2005, na tien jaar parlementair debat, door de minister van Justitie en de vijf procureurs-generaal werd uitgevaardigd, en die stelt dat bezit door een volwassene van max. 3 gram cannabis en/of een cannabisplant niet langer wordt vervolgd, tenzij sprake is van overlast of verzwarende omstandigheden.

Door het slechte weer was de opkomst dit jaar bijzonder laag. Enkele sfeerbeelden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!