Antwerpen, Cultuur, Actie, Scheld'Apen, Antwerpse Indignados, Antwerpen Occupy-Antwerp, Zelforganisatie, Common festival -

Common people maken festivals weer een feest

dinsdag 1 mei 2012 17:14
Spread the love

Antwerpen, 29 april 2012

The Common festival is a place for the common people.
It shows how common our problems really are.
It challenges the common way of thinking.
It bridges the gaps between the known and the unknown
It creates networks of people and common experiences.
It is for those who work, create and love.
It is the next step towards a better future.

Onder deze woorden hebben verschillende mensen die verontwaardigd zijn zich gegroepeerd. Occupy’ers, Indignados, bomenklimmers, vredesactivisten, iedereen die zijn verstand gebruikt en genoeg heeft van het wachten op een betere, eerlijkere, gezondere wereld, en dus zelf in actie schiet voor dat het te laat is. Mechelen, Antwerpen, Maastricht, Gent en Brussel, 5 steden met een hoop enthousiaste mensen die geen geld vragen, maar aandacht. Aandacht voor het milieu, aandacht voor de ongelijkheid, aandacht voor de graaicultuur die ons allemaal binnenkort zal doen stikken als we in onze zetel blijven zitten en doen alsof er niets aan de hand is, of erger nog, hopen op iemand die het wel voor ons zal opknappen.

Het Common Festival draait op vrijwilligers. Artiesten doen gratis hun ding, net zoals de geluidstechnici, de keukenploeg, de barploeg, de opbouw- en opruimploeg. Eten wordt geskipt. Subsidies en dus afhankelijkheid van hogerhand zijn niet nodig. Common people hebben geen leiders nodig, common people zorgen voor zichzelf.

Elke stad kiest een thema en daar werken alle deelnemers rond, als ze dat willen. Iedereen neemt zelf zijn verantwoordelijkheid op om iets te doen. En dit alles wordt gedeeld. Muziek, workshops, debatten, voedsel, de zon. Het moet niet altijd ingewikkeld zijn, simpel is zoveel gemakkelijker.

Common Mechelen was de opwarmer. Kleinschalig en heel gezellig, op een schitterende locatie.

Common Antwerpen was de volgende, afgelopen zondag 29 april 2012 in Scheld’apen, 30 acts op verschillende podia, het thema was zelforganisatie.

Hieronder een fotoreportage. Met dank aan de vele mensen die op deze dag aanwezig waren, jullie waren fan-tas-tisch!

Het volgende Common Festival heeft plaats in Maastricht van 11 tem 13/5.

Walk with us: http://www.youtube.com/watch?v=rgdZE5l8qaA

————————————————————————————————————————————————————————— (°-*)

Meer info over het Common Antwerpen vind je hier: http://www.facebook.com/CommonAntwerp

Meer info over Common Belgium and Beyond en de volgende events vind je hier: http://www.facebook.com/events/341163932599097/

Meer info over Occupy Antwerp vind je hier: http://www.facebook.com/OccupyAntwerp

take down
the paywall
steun ons nu!