Vrijheid, gelijkheid, broederschap.  (video reportage)
Politiek, Armoede, Documentaire, Video, Sociale ongelijkheid, Geld, Maatschappelijke evolutie, Inkomensongelijkheid, Consumentisme, Beschavingscrisis, Maatschappelijk debat, Een sociaal Europa, Bankencrisis, economie, Neo-liberalisme, De neoliberale waanzin, Maatschappij spiegel, Menselijk gedrag, Globalisatie -

Vrijheid, gelijkheid, broederschap. (video reportage)

maandag 30 april 2012 01:13
Spread the love

De Vara (Nederlandse TV) heeft een mooie 3 delige reportage gemaakt,.

ik citeer hier de inleidende tekst:

Wist u dat samenlevingen met kleinere inkomensverschillen ook efficiëntere samenlevingen zijn? Of dat mensen ziek kunnen worden van teveel keuzemogelijkheden?’

Liberté, égalité, fraternité: het beroemde motto dat de lijfspreuk van Frankrijk vormt. De leus werd geïntroduceerd tijdens de Franse Revolutie (eind 18e eeuw) en sinds die tijd worden debatten gevoerd over de betekenis en de bruikbaarheid van de drie termen. Op 18, 19 en 20 april zendt de VARA een documentaire-drieluik uit, waarin de vraag wordt gesteld of het aloude ideaal van vrijheid, gelijkheid en broederschap in de 21e eeuw nog relevant voor ons is. Komt ons denken over de drie begrippen nog overeen met wat we er inmiddels aan wetenschappelijke kennis over hebben?

Politicoloog en presentator Pieter Hilhorst loodst de kijker in drie films van vijftig minuten langs een opmerkelijk scala aan verrassende en nieuwe wetenschappelijke inzichten, die ons denken over de samenleving veranderen. Veel van onze ideeën over de mens en de economie blijken namelijk achterhaald.

Klik hier om de video reportages te bekijken

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!