Verslag, Nieuws, België, Hoofddoekenverbod -

“België stilaan klaar voor keppel, hoofddoek of tulband”

"Hoofddoek, keppeltje, kruisje, tulband, ... België is er klaar voor." Met die slogan voeren het Minderhedenforum en tal van andere organisaties actie op de Meir in Antwerpen.

zaterdag 28 april 2012 23:34
Spread the love

Een tentje aan de Lange Wapper langs de Meir, paspoppen met modieuze kleren van modeontwerpster Azira en een heleboel flyers.

“Wij zijn er van overtuigd dat België echt wel stilaan klaar is om religieuze tekenen op de werkvloer te aanvaarden”, zegt Naima Charkaoui van het Minderhedenforum.

“Als een bedrijf de hoofddoek verbiedt, zeggen dat ze dat doen omdat de klanten er niet klaar voor zijn. Met onze actie doorbreken we de stilte van de grote groep mensen die er wel klaar voor is”, aldus Charkaoui.

“We zijn ondertussen 11 jaar ver in de 21ste eeuw. Het is echt wel tijd voor een actief pluralisme waarbij minderheden zich niet meer moeten verstoppen,” zegt Charkaoui.

De actie kreeg de steun van organisaties als Amnesty International, het ACV, VOK en de Vlaamse Jeugdraad.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!