Radio 68:  pure kwaliteitsradio

Radio 68: pure kwaliteitsradio

vrijdag 27 april 2012 13:13
Spread the love

Radio 68 mikt op een publiek dat geniet van de herinnering, de mijmering en de ontdekking.  Het is een recent en prachtig initiatief van de gebroeders David en Eddy Bonte. Beide broers kunnen dan ook putten uit een geweldige en immense collectie van LP’s en singles. Ik ben ervan overtuigd dat Radio 68 zal aanslaan bij de lezers van  DWM en dit niet enkel bij de zestigers.

Ik laat Eddy nu even aan het woord.

WIE WIJ ZIJN
Radio 68 is een onafhankelijk, niet-commercieel en privé internetradiostation. Mijn broer David draait art rock & progressieve rock, ik Stones (als collectioneur), vergeten muziek uit de sixties (bijna alles wat geen top twintig is dus) en blues – sowieso al niet goed genoeg vanwege onvoldoende intellectueel gehalte.
Als uitsmijter, en dat is dan mijn kleine obsessie, draai ik een half uur poëzie. Niet veel, wel een half uur meer dan alle andere zenders samen !

WAAR WE VOOR STAAN
Radio 68 komt op voor bepaalde types muziek en woord die zelden of nooit (meer) ten gehore worden gebracht in een samenleving waar enkel megasucces, geld en glitter telt.

Radio 68 wil de herinnering levend houden en focust daarom op zeldzame, vergeten, over het hoofd geziene, onterecht opzijgeschoven, niet-commerciële en door de media verbannen artiesten, genres en muziekjes. Radio 68 speelt geen concurrentiespelletjes. Bij ons dus geen rangschikking, Top Zoveel, marketinglijstjes of computergestuurde gemiddelde profielen. Voor de goede orde, gooien we er al eens een hit tussen.

PROGRAMMABELEID
In principe brengen wij blokken verwante nummers. Uit respect voor de leergierige luisteraar en de genres & artiesten die wij koesteren.
Radio 68 start met een volume van 23u/week, herhalingen inbegrepen.
Tijdzone: Brussel  [GMT +1]

CLOSER TO THE EDGE: DANNY’s SHOW & ROOSTER
Closer To The Edge  is een Art Rock & Progressive Rock show. Van Anima Mundi tot Frank Zappa: alle stijlen, alle genres, alle landen… komen aan bod.
Closer To The Edge  duurt vijf uur en wordt één keer herhaald: 
Nieuwe show:    ‘s vrijdags, 13 – 18 uur.
Herhaling:  ‘s zaterdags, 19 – 22 uur.
Tijdzone: Brussel  [GMT +1]

MY GENERATION: EDDY’s SHOW & ROOSTER
My Generation presenteert The Rolling Stones & friends, sixties, blues en het vrije vranke woord & poëzie..  
My Generation duurt zes uur en wordt één keer herhaald:

    Nieuwe show:    ’s zondags 16 – 22 uur
    Herhaling:’s maandags, 10 – 16 uur

Tijdzone: Brussel  [GMT +1]

The Rolling Stones Circus
The Stones: versteende nummers op LP’s, EP’s, b-kantjes, gastenlijstjes, solowerk… Het Circus ontvangt vrienden & gasten, benevens alle voetnoten, vervangers, invallers of tijdelijke leden die mee Geschiedenis schreven.

Sixties Rave 
Beat, psychedelic, R&B, singer-songwriter, Mersey en een assortiment pop die het unieke geluid van de sixties bepaalden, met nadruk op voorlopers en zijlopers, fraaie afleggertjes, onterechte afdankertjes, plus hopen LP-,  EP- en b-kantgeluid.

BlueSides
Geen mixers, modes of bluesrock.  Wel de wegtimmeraars, pioniers en helden zonder medaille. Gezonde scheppen Britblues met lepels blue stuff uit Spanje, Frankrijk, België, de VS…

Het Vrije Vranke Woord & Poëzie
Het Vrije Vranke Woord & Lied: het linkse lied, protestsongs, commentaar, toespraken, vertellingen. Poëzie omringd met passende deuntjes. Dit alles in In het Nederlands, Engels, West-Vlams, Engels en andere rare talen

AUTEURSRECHTEN
Auteursrechten zijn geregeld met Sabam, België, www.sabam.be

PARTNERS
Wij overwegen partners binnen de beleidsopties uiteengezet in “Wie wij zijn” en “Waar we voor staan”. Contacteer ons gerust met uw voorstellen en ideeën.  Zo’n zender kan makkelijk een kleine kring opbouwen, maar voor mij mag het wat meer zijn. Dat echter kan pas wanneer Radio 68 kan wordt gelinkt aan allerlei groepen en individuen, zowel de belanghebbende artiesten als kleine platenlabels of een medium als DWM. Voor mijn bluesprogramma kreeg ik alvast heel wat leuke steunbetuigingen van artiesten. In principe kan ik voor de poëzie rekenen op het Letterenhuis. Dat soort allianties en links moet het doen.

RADIO 68 BELUISTEREN  via

?         onze website www.radio68.be

?         via het internetadres http://85.25.106.160:8500

?         via de website van Shoutcast www.shoutcast.com

take down
the paywall
steun ons nu!