Politiek, Actie, Israël Palestina, Brussel, Palestijnse politieke gevangenen brussel -

Dag voor de Palestijnse politieke gevangenen in Brussel

BRUSSEL - Verschillende Palestijnse en internationale organisaties riepen op om op 17 april wereldwijd actie te voeren voor de vrijlating van Palestijnse politieke gevangenen. In Brussel werd deze oproep gevolgd en kwamen 100 pro-Palestijnse actievoerders samen op het Schumanplein.

woensdag 25 april 2012 15:30
Spread the love

De oproep tot internationale actie werd in België ondersteund door o.a. Vrede, Palestina Solidariteit, BRussels Tribunal, Werkgroep Internationale Solidariteit van het ACV en Inge Neefs. Een 100-tal activisten kwam samen op het Schumanplein om de onmiddellijke vrijlating van alle Palestijnse politieke gevangenen te eisen.

Ze klagen de administratieve detenties, eenzame opsluitingen, marteling en mishandeling, het gebruik van militaire rechtbanken in bezette Palestijnse gebieden en arrestaties van kwetsbare groepen van de bevolking aan en eisen dat Israël deze praktijken onmiddellijk stopt.

Momenteel zijn meer dan 4.000 Palestijnen om politieke redenen opgesloten in Israëlische gevangenissen, waarvan 310 gevangenen worden vastgehouden zonder proces (dit is wat administratieve aanhouding betekent). Onder de politieke gevangenen bevinden zich ook 27 Palestijnse parlementariërs.

Meer over de oproep tot internationale actie en Palestijnse politieke gevangenen op electronicintifada.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!