God ziet u! Seksuele drift en onbemande drones …

God ziet u! Seksuele drift en onbemande drones …

maandag 23 april 2012 13:35
Spread the love

Antwerps kandidaat burgemeester Bart De Wever (N-VA) staat op scherp. Hij liep zondag de Ten Miles in 2u06. Hij oefende vorige donderdag met een pre-electoraal tochtje in Antwerpen-Noord. Daar liet hij zijn plannetje uitlekken om de gehele Antwerpse bevolking te bespioneren. Camera’s achter elke boom en meer blauw op straat raken out. Wie, wat, waar…? Onbemande drones dan maar ?

P. Van Den Driessche als archetype

De Vlaams-Nationalistische held had na zijn theater opvoering donderdag in Antwerpen-Noord, zaterdag tijdens zijn ‘onthulling’ Antwerps N-VA lijsttrekker te zijn en voor zijn mediathieke verschijning in de Ten Miles zondag, nog een varkentje te wassen. Met als naam ‘Polleke’ Van Den Driessche. Het viel hem zwaar. ‘De moeilijkste dagen uit mijn leven…’. Tot de laatste snik bleef De Wever zijn partijgenoot en ex-CD&V senator, de nu diep gevallen ex-kandidaat burgemeester van Brugge, de hand boven het hoofd houden.

Privacy is de laatste zorg van De Wever. Immers : ‘Het algemeen belang gaat hier boven het privacy probleem…’ zegt hij over zijn spionage systeem dat Antwerpen boven het hoofd hangt. Privacy is een ‘probleem’ wanneer de kleine garnaal het op eist. Niet wanneer het om de seksist en zijn partijgenoot Pol Van Den Driessche gaat. De N-VA voorzitter bleef ‘Bourgondisch Polleke met de losse handjes’ halstarrig beschermen. Het algemeen belang van de N-VA ging voor. De privacy van ‘onze Pol’, weleer kandidaat burgemeester voor de N-VA in Brugge, zou geschonden zijn. De mens ziet af…

VDD wordt terecht de ‘Vlaamse DSK’ genoemd. Humo bracht deze affaire op een bewonderswaardige journalistieke, politieke, deontologische, feministische wijze aan de oppervlakte. VDD belandde zoals voorspeld in ‘de hel’ en pakt zijn biezen. Rik Van Cauwelaert (Knack) zegt : ‘Hij is niemand meer…’. Klopt niet helemaal.

Van Den Driessche heeft een nieuw imago als archetype voor de meerderheid van de Vlaamse mannen die menen omdat ze ‘man’ zijn ongeremd hun driften te mogen botvieren. Op het openbaar domein, op het werk, in het ‘gezin als hoeksteen van de maatschappij’. VVD kan zich nu bij die andere Brugse ‘man’ met losse pollekes in het ‘verborgene’ voegen. De ongestrafte, door de Heilige Vader beschermde eerwaarde pedofiel Rogere Vangheluwe.

Hun pietje achterna…

Beiden verwierven een sociale status die het seksisme, vermeend recht op verkrachting, ongewenste seksuele intimiteiten en ‘bezit’ van seksuele ‘objecten’ op basis van macht, samenvat. Tietje knijpen, vunzige praat, klauw op de benen, lekker kontje bepotelen, in broekje zitten… Het is dagelijkse kost. Intimidatie ? ‘We’ zijn toch geen puriteinen, madam ? Het is een grapje. ‘Mannen’, echte venten zijn zo, testosteron weet je. Ze lopen wat zielig en nerveus hun pietje achterna.

Neen, we zijn geen puriteinen. De mens is als dier tussen de dieren een seksueel wezen. Dat wordt door vrouwen, door mannen best niet hypokriet onder de mat geveegd. Erotiek is een kenmerk van beschaving, niet te verwarren met het ongevraagd bespringen van het wijfje.

Erotiek is een rijkdom die vooral vrouwen bezitten en uitstralen. Naast seksuele informatie moet het omgaan met erotiek in de lessen van het middelbaar onderwijs thuishoren. ‘Er op en er over en klaar is Kees’ blijft een aangeboren afwijking, beperking van het mannelijke gedrag. De man die verontwaardigt jaloers reageert omdat hun vriendin, vrouw masturbeert als meest bevredigende houding tegenover haar seksuele behoeften.

Kijken mag, aankomen niet…

Je bent ‘mijn’ vrouw, wat heeft die vibrator wat ik niet heb ? Een goede vraag. Vrouwen kunnen het fijn stellen zonder mannen. Nu beter financieel, alhoewel gelijkheid inzake werk, loon, rechten nog ver te zoeken is. Ze kunnen dat ook intiem, seksueel. Bronstige venten als VDD gedragen zich belachelijk en – wat minder grappig is – opdringerig handtastelijk.

Het illustreert hun onzekerheid in een sameleving waar in vrouwen beseffen dat monogamie fictie is. Als hitsige bok de kudde domineren is een falende dagtaak. ‘Baas in eigen buik !’. ‘Blijf van mijn lijf ! ‘ klonk het tijdens de feministische golf in de zeventiger jaren. Dit bleef brandend actueel. Vrouwen zijn geen te gebruiken ‘gerief ‘. Hun rol als legale hoer en slaaf binnen het ‘gezin als hoeksteen van de maatschappij’, het huwelijk, brokkelt af. Mannen kunnen er maar profijt uit trekken en minder aan energie verspilling en stress lijden.

Grenzen trekken en de door een vrouw getrokken grens niet schenden is een noodzakelijke deugd. ‘Polleke’ en talloze mannen moeten het woordje ‘neen’ leren begrijpen. Goedschiks, kwaadschiks. Kijken mag, ongewenst, ongevraagd aankomen niet. Een marteling voor venten.

Viriele roedel mannen

De algemeen aanvaarde dominante agressie van dé man houdt stand met dank aan de traditie van gans de katholieke kerk die sinds eeuwen de samenleving verziekt, waarvan de Heilige Vader de criminele clown in rok is. Van brave parochiale basis tot Rome. Met haar integrale perverse moraal, met dank aan de partij van de hardwerkende Vlaming, de N-VA. Met dank aan figuren als de diepgelovige barones Mia Doornaert (ex-Standaard) die ‘Polleke’ in bescherming neemt.

Onderschat evenmin het aan de linkerzijde florerende seksisme. De werkman wil ook wel wat, niet ? Over de grenzen van de klassenstrijd vinden ‘viriele mannen’ mekaar. Als roedel op jacht naar buit.

VDD smeekt nu om met rust gelaten te worden. De man die zijn macht misbruikte als publieke figuur heeft echter nog wat te verduidelijken. Humo en andere media blijven hem op de huid zitten. Het debat inzake vrouwenrechten is open, het feminisme bereikte lang niet haar doelstellingen. Trouwens, VVD blijft een publieke functie uitoefenen als communicatie adviseur van het N-VA.

Toen hun beider seksueel grensoverschrijdende en in het geval van Vangheluwe criminele praktijken bekend raakten, was het gekrijs om de vermeende schending van hun privacy oorverdovend. Dat hun slachtoffers – vrouwen en kinderen – in hun diepste intimiteit aangetast werden drong mondjesmaat en nog steeds niet voldoende door. Die kinderen, vrouwen zullen het wel gezocht hebben, zeker ? 

Pest ze weg

Bart De Wever verklaarde de veroorzakers van ‘overlast’ in Antwerpen-Noord met Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) te willen ‘weg pesten’. Zijn partijgenoot Pol Van Den Driesche werd vakkundig weg gepest door Humo, gevolgd door andere media. Deze media, de vierde macht, toonden hun macht als ‘stem van het volk’ dat liever niet openlijk geassocieerd wordt met een op heterdaad betrapte Vlaamse viezentist. Velen hebben boter op het hoofd.

Al maken we ons geen illusies, binnen de veilige muren gniffelt dat ‘volk’ om die Uilenspiegel Van Den Driessche. Hij is ‘ene van ons’. De ‘massa’ heeft zo haar eigen agenda en ziet ook in De Wever ‘ene van ons’. Deze Vlaamse bard roept op om de mensen massaal te bespioneren. Om pestgedrag tot norm te maken.

Kom aan, heb je iets te verbergen ? Het blijft dezefde ‘massa’ die geestdriftig ‘den Dolf” in Duitsland toejuichte. Het links dat hier ‘de mensen’ en ‘de massa’ heilig verklaart, kan zich daar best over bezinnen. Antwerpen is een vruchtbaar studie terrein als traditioneel labo van niet steeds frisse politieke nieuwigheden. De bruine pest woekert hier traditioneel als nergens anders in Vlaanderen.

Niet komen bleiten

Bart De Wever gaat soepel om met privacy. Hijzelf stalt zijn hele hebben en houden uit in de media. Gezin, kinderen, sensationele vermagering, zijn frituur, verhuis, hij loopt de Ten Miles tussen 30.000 deelnemers en laat zich de aandacht welgevallen. Wanneer hij privé op een scheve schaats betrapt wordt door de media, moet hij niet komen bleiten zoals zijn partijgenot VDD doet.

Het is evenwel niet omdat de N-VA voorzitter zich ongeveer in zijn blootje zet om aandacht te verwerven, dat hij het recht heeft om dat te eisen van alle burgers. Dat laatste doet hij nochtans. Tijdens zijn wandeling vorige donderdag in Antwerpen-Noord liet de kandidaat burgemeester weten zich geen bal aan te trekken van het wettelijk recht op privacy van de kleine garnaal. 

Hij riep op tot een lokale war on drugs, die mondiaal een flop blijkt. Harde maatregelen, zero tolerance, dat zoals iedere criminoloog weet, boter aan de galg is. Meer blauw op straat bereikt haar verval datum. Voor extremisten als De Wever rest dan de vlucht vooruit, straffer dan straf de ‘grove borstel’ boven halen. Een bezem waar ook UNIZO op geilt. Zoals de middenstand altijd rechts en extreem rechts omarmt. Als het maar opbrengt… (‘De Wever zet giftig GIS in’) (1)

Extreemrechts en verklikking

Extremistisch rechts was en is nooit vies van verklikking en controle tot in je bed. Antwerpen kent hier in een voorgaande tijdens WOII. De N-VA is de erfgenaam van de niet weinige Vlaamse nazi collaborateurs afkomstig uit het niet toevallig op de N-VA lijkende Vlaams Nationaal Verbond (VNV) in de dertiger jaren.

Deze ‘slachtoffers van de repressie’ die ook vandaag als onder meer ex-SS-er of Oost-Front crimineel een leuk pensioentje trekken van de dankbare oosterburen. Zij leverden geestdriftig informatie over joodse burgers en anti fascisten uit aan de nazi’s, die ze met hulp van deze latere ‘slachtoffers van de repressie’ en van de Antwerpse politie met duizenden in veewagens naar de gaskamers voerden.

Deze mentaliteit en ‘salonfähig’ gemaakte ideologie, politiek leeft verder in het VB én in de N-VA van ‘Bartje’. Straffer dan straf verklaarde de guit net geen tanks en helikopters te willen inzetten in Antwerpen-Noord. Ook de GAS, straatverbod, BIN, BIM en andere BOMmen naast de klassieke politie methodes zijn hem wat te mager. Wat nu ?

Het Geografisch Informatie Systeem (GIS) dan maar ! Hij haalt de door hem gewenste toepassing er van uit de narco land Colombia. Waar het door doodseskaders van politie en staat ingezet wordt bij het vermoorden van boeren en vakbondsleiders, het intimideren van de bevolking. Het GIS is ontworpen voor en wordt gebruikt door wetenschappers en voor legitieme praktische doeleinden, zoals door landmeters. Het werd tevens een wapen tegen de democratie. 

De vliegende wesp

De Wever wil met het GIS massaal de bevolking en het auto verkeer in detail in kaart brengen. Uit deze miljoenen data zou dan die éne drugs klant of dealer gepikt kunnen worden. Big Broter in het kwadraat. En de privacy ? De Wever vindt dat dus een hinderlijk ‘probleem’, dat wel door zijn ‘grove borstel’ zal opgekuist worden. Aangemoedigt door dat niet geringe idiote deel van mijn stadsgenoten dat graag geloofd dat deze zelfverklaarde ‘Metropool’ een Chicago aan de Schelde is. Ik werd een beetje vies van deze stad…

De Ten Miles loper wil het GIS inzetten, nog geen tanks en helikopters… Had hij maar even gezwegen. Er vliegt al een politie helikopter boven de stad. Maar alles kan beter. De Vlaams-Nationalist De Wever werd enkele dagen na zijn pre-electorale rondgang in Antwerpen-Noord voorbij gestoken door de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V). Zijn politie zet geen bemande helikopter in, maar een onbemande drone. Van de familie die door de VS in Afghanistan en andere oorlogsgebieden dood en verderf zaaien bij de burgerbevolking. 

De media : ‘Haarscherpe beelden van uit de lucht, zelfs ‘s nachts zonder zelfs maar één agent te laten uitrukken. De onbemande helikopter ziet er nog het meest uit als een vliegende wesp en wordt van op afstand bestuurd’. Waarbij het GIS onmisbaar is. Burgemeester Wim Dries : ‘De helikopter wordt niet ingezet om in de achtertuin van de inwoners te filmen’. Tja… Hij verwacht ‘dat heel wat andere korpsen het voorbeeld zullen volgen’.

Drones zijn de toekomst

Dat verwachtte ik reeds vorige week. Heb geen glazen bol, maar ben van ‘Aààntwààrpe’. Hier is alles mogelijk, ook onbemande zoemende wespen boven onze kop. In mijn bijdrage op DeWereldMorgen.be ‘De Wever zet giftig GIS in tegen Antwerpen-Noord’, dit : ‘Geen tanks of helikopters, drones zijn de toekomst…’. De N-VA begreep mijn hint niet en liet zich voorbij steken door het Limburgse Genk. Daar weten ze wat de toekomst inhoudt. Wellicht kan burgemeester Jansens (SPA of ‘stadspartij’) er als verkiezings stunt nog één loslaten voor 14 oktober en zijn concurrent voor de burgemeester sjerp langs rechts ‘pakken’…

Hoe werkt zo’n drone ? Het VRT-TV programma Man bijt Hond inventariseert het leven van alledag. Op 20 april bracht men het lichtjes hilarische ‘Niemand is nog veilig voor de drone’. De titel klopt. Het toont enkel hobbyisten die mini-drones bouwen en gebruiken. Trots demonsteren ze hun speeltjes, achtervolgen er een ‘crimineel’ mee, observeren een ‘terroriste’ en laten ze voor ramen van burgers zweven, een inkijkje. De beelden zijn rechtstreeks te zien, kunnen opgenomen worden. Leuk toch ? (‘Man bijt Hond’) (2)

Deze hobbyisten beweren hun knutselaars deontologie te hebben en respect voor de privacy. Ach ja, ze kunnen de buurvrouw onder de douche op video zetten, ze kunnnen u op de WC betrappen, ze kunnen over uw schouder uw mail meelezen, uw slaapkamer infiltreren… Een kniesoor die daarom baalt. Overtreden ze met hun speelgoed so wi so de wet ? Ook als ze zomaar ongezien mensen op straat volgen ?  

Niet ‘of’, maar wannéér

Het met een GSM onder de rokjes van vrouwen filmen is strafbaar. Hoe zit het met de grapjassen die Man bijt Hond aan het woord liet ? Deze oudere kinderen overtreden de privacy wetgeving, zoals de vele niet legale camera’s aan dancings dat doen. Zoals De Wever van plan is.

Man bijt Hond verduidelijkte wat een drone is, hoe makkelijk dat ding misbruikt kan worden. In Genk is er vanaf begin mei één in gebruik à 46.000 euro. Een habekrats voor een ‘grootstad’ als Antwerpen. De vraag is niet of hier die wespen boven ons hoofd zullen zoemen, maar wannéér. Kunnen pedofiele priesters ongestraft in het ‘verborgene’ onder duiken, de simpele burger wordt dag en nacht in de gaten gehouden in naam van de ‘veiligheid’. De onveiligheid wordt aldus versterkt door politieke overheden als de Antwerpse en de Genkse.

God ziet u ! God is dood. Big Brother nam zijn taak over. In de Scheldestad gaan de verkiezingen van 14 oktober niet om een vermeende ‘clash of the titans’ over het bewonen van het Schoon Verdiep (stadhuis) tussen De Wever en Janssens. Wie van beiden burgemeester wordt is lood om oud ijzer, ze zijn onderling verwisselbaar. Een coalitie tussen beiden is reëel. GIS en drones bekoren beiden. Georganiseerde sociale uitsluiting is hun gemeenschappelijk basis.

Snelwerkend tegen gif

De werkelijke clash is die tussen een verder afglijden naar een repressieve, asociale stad waar de burgerrechten uitgehold worden, waar democratische rechten vodjes papier blijken. Het betreft niet alleen het toekomstig misbruik, de privacy schending door het GIS en mogelijk door drones. Het gaat om de politiek wil alles en iedereen te regisseren, controleren, disciplineren, tot geassimileerde eenheids worst te vermalen. De stad uitleveren aan de ‘betere’ middenklasse. Een terreur sfeertje doordringt de stedelijke ambtenarij en politie Ze volgen hun ‘baas’ aan de Grote Markt. ‘t Stad van iedereen? Forget it.

Door onder het mom van de war on drugs op te roepen om de niet rijken in volkswijken als Antwerpen-Noord ‘weg te pesten’ met GAS-boetes en het GIS, mensen tegen mekaar op te zetten, zet De Wever de toon die reeds lang door de rechtse kaviaar ‘socialist’ Janssens is gelanceerd. Antwerpen wordt vergiftigd en dat gif verspreidt zich. Hoogtijd voor een snelwerkend tegen gif.

1 – ‘De Wever zet giftig GIS in’  www.dewereldmorgen.be/blogs/koen-calliauw/2012/04/16/de-wever-zet-giftig-gis-in-tegen-antwerpen-noord

2 – ‘Man bijt Hond – Video’  www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/ookdatnog/1.1279088

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!