Lokaal, Antwerpen, Cruiseschepen, Tourisme Antwerpen, MSC Cruises, MSC Lirica, Zeegiganten -

Eerste bezoek van een MSC Cruiseschip aan Antwerpen.

Op vrijdag 20 april meerde het cruiseschip MSC Lirica aan in Antwerpen. Rederij MSC, de tweede grootste cargorederij ter wereld, is met zijn containerschepen al jaren een trouwe en belangrijke klant van de haven van Antwerpen en goed voor meer dan de helft van alle containertransit. Nu kwam voor het eerst ook een cruiseschip van MSC naar de stad.

zaterdag 21 april 2012 12:46
Spread the love

Na de succesvolle jaren 2010 (17 aanlopen) en 2011 (30 aanlopen) kan Antwerpen opnieuw spreken van een uitstekend cruisejaar met voorlopig 28 verwachte aanlopen en 42 ligdagen. Samen met de passagiers van de riviercruises verwacht de stad dit jaar +/- 110 000 toeristen die Antwerpen met een cruiseschip bezoeken.  Een niet onbelangrijke economische bijdrage aan Antwerpen. Zoals de traditie het wil wanneer een schip voor het eerst een haven in vaart, wordt er ook voor MSC Lirica een officiële ceremonie georganiseerd waarbij een schild wordt uitgewisseld tussen een vertegenwoordiger van de haven en de kapitein van het schip. Deze ceremonie vond plaats in aanwezigheid van  Eddy Bruyninckx, gedelegeerd bestuurder Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, Philip Heylen, Schepen cultuur stad Antwerpen en Marc Van Peel, Schepen haven stad Antwerpen. Ook Miss België 2012, Laura Beyne, en haar voorgangers Joke Van de Velde (Miss 2000) en Justine De Jonckheere (Miss 2011) kwamen hun steentje bijdragen om de ceremonie kleur en schoonheid te geven.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!