(foto ACOD)
Verslag, Nieuws, Politiek, België, Rijksdienst voor Pensioenen -

“Rijksdienst voor pensioenen komt handen te kort”

De Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) komt volgens de vakbonden handen te kort en moet bovendien ook nog eens 15 miljoen euro besparen. De vakbonden van de openbare diensten voerden donderdagmorgen actie bij de RVP van Kortrijk.

donderdag 19 april 2012 11:29
Spread the love

Volgens de socialistische overheidsvakbond ACOD is er bij de betaaldiensten een achterstand van 18.000 dossiers. “Iemand die vandaag weduwe of weduwnaar wordt, moet naast het verlies van de partner, ook nog eens 3 tot 4 maanden wachten op de betaling van het overlevingspensioen”, aldus ACOD.

Er is nu al een tekort aan personeel, klinkt het bij de vakbond. “Volgens de werklastmeting in Kortrijk zouden hier 33 mensen moeten werken. Nu zijn dat er amper 26”, zegt ACOD. De pensioendienst moet bovendien dit jaar 15 miljoen euro besparen.

Vorige maand werd er ook al actie gevoerd bij de RVP. Het personeel van de gewestelijke kantoren nam toen geen telefoons op. Door de haastige pensioenhervorming van minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zijn er extra veel vragen van bezorgde oudere werknemers. 

De actievoerders vragen meer personeel en een doorzichtige wetgeving zodat zij makkelijker de vragen kunnen beantwoorden. De actie kreeg de steun van de overheidsvakbonden van ABVV en ACV en van de seniorenorganisaties Okra en ABVV-senioren.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!