Verslag, Samenleving, Lokaal, Mechelen, Israël, Eye on palestine, Ludo Abicht, Bezetting Palestina -

‘Palestina aan de Dijle’ in Mechelen

MECHELEN - De voorbije week zette een groep geëngageerde Mechelaars Palestina in de kijker. Het doel was zichzelf - en vooral ook anderen - te informeren over het conflict Israël-Palestina. De groep werd in september opgericht, geïnspireerd door de organisatoren van het (film)festival 'Eye On Palestine'.

woensdag 18 april 2012 14:45
Spread the love

Dé Mechelse week rond Palestina ging dinsdagavond 10 april van start met een druk bijgewoonde filmvoorstelling in samenwerking met het Filmhuis. ‘Une bouteille à la mer’ (‘een fles in de zee’) van regisseur Thierry Binisti schetste de hoop en wanhoop die er leeft aan beide kanten van de muur en toont aan dat verzoening mogelijk is.

Verder exposeerde de vluchtelingendienst foto’s van Palestijnse vluchtelingenkampen met informatie over het dagelijks leven aldaar. Ook de Oxfam-Wereldwinkel stond in het teken van Palestina. Men kon er proeven van Palestijnse delicatessen, zoals dadels, couscous en hummus.

Op 16 april werd de Palestijnse week afgerond met een lezing van Ludo Abicht in boekhandel De Zonvloed. Abicht legde op intellectuele en gedreven manier de wortels van het conflict bloot waarna hij dieper inging op de huidige situatie.

take down
the paywall
steun ons nu!