Nieuws, Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Expo, Asiel en migratie, Atlas Antwerpen, Migratie van Vlamingen, Vlamigrant, Migratie vroeger en nu -

De Vlaming als migrant

ANTWERPEN - Migratie is een actueel thema, maar ook een fenomeen van alle tijden. Het komt voor in alle landen en bij alle volkeren. Maar denkt de Vlaming ook aan zichzelf als hij/zij het over migranten heeft? Op de expo 'Vlamingrant' in Atlas ontdekken bezoekers de grote en kleine verhalen van wat we vandaag religieuze, economische of politieke vluchtelingen zouden noemen.

woensdag 18 april 2012 12:35
Spread the love

Sinds 3 april loopt in het Atlas-gebouw (Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen) een tentoonstelling over migratie van Vlamingen vroeger en nu. Dinsdag werd zij officieel voorgesteld aan de pers en genodigden. Deze verrassende expositie biedt een onthullende blik op de verborgen geschiedenis van de Vlaamse emigratie. Ze leert over de successen en mislukkingen van deze Vlaamse landverhuizers en gelukzoekers, oorlogs- en klimaatvluchtelingen. Zo krijgen ze een andere kijk op multicultureel Vlaanderen vandaag.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!