Verontwaardigden in Brussel op 15 oktober 2011.
Verslag, Nieuws, Wereld, Samenleving, Betoging, Brussel, Watmet, Verontwaardigden, Zaterdag 12 mei -

Indignados weer op straat op zaterdag 12 mei

Wereldwijd kwamen op 15 oktober 2011 in 1.000 steden meer dan één miljoen mensen op straat om hun verontwaardiging te uiten. Op zaterdag 12 mei staan ze er opnieuw met een mondiale actie.

dinsdag 17 april 2012 15:25
Spread the love

De vraag van de indignados of verontwaardigden is klaar en duidelijk: een eervol leven. Met de volgende betoging op zaterdag 12 mei 2012 willen ze voorts duidelijk maken dat dit eervolle leven in gedrang komt door “een decadent financieel en economisch systeem waarbij onze regeringen en Europese instituties zich onderwerpen aan de wil van de rijksten”.

Centraal in deze betoging is dan ook de vraag naar “een economisch systeem dat in dienst staat van de mensheid en niet omgekeerd”. Verder vragen de indignados een echte democratie waarin naar elke stem geluisterd wordt.

Aan de betoging van 12 mei nemen onder andere Berlijn, Amsterdam, Parijs, Rome, Londen, Athene, Moskou, Los Angeles en Brussel deel.

De manifestatie in Brussel begint om 13 uur aan het Noordstation; iedereen is welkom, maar er wordt wel gevraagd om logo’s thuis te laten. Na de betoging om 17 uur vinden er verschillende volksvergaderingen plaats. Er kan ook getwitterd worden over het evenement met #12M en #Globalspring. Op Facebook vind je het evenement terug onder: 12M BXL.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!