Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Biodiversiteit, Volkstuintjes, Antwerpse stadsmussen, Biodroom, Tuinieren in de stad, Uw eigen moestuin, Gemeenschapstuinen -

Tuinieren in puinzakken!

ANTWERPEN - De Biodroom, een totaal nieuw concept van volkstuintjes, opende zondag 15 april op de Antwerpse Linkeroever zijn deuren voor het grote publiek. De Biodroom wil Antwerpenaren blijvend aan het tuinieren zetten om meer contact te krijgen met groen. Op Linkeroever en ook op rechteroever is er veel ‘kijkgroen’, maar relatief weinig gebruikersgroen voor de vele appartementsbewoners.

maandag 16 april 2012 12:30
Spread the love

Iedereen kan er komen tuinieren en er alles over leren. Op deze plek wordt in grote zakken gewerkt omdat het een tijdelijke tuin is. Het terrein is namelijk een bouwgrond die eind september opnieuw moet worden vrijgemaakt. Het grootste deel van de tuin is gemeenschappelijk. Tuiniers die regelmatig komen werken, kunnen via de Biodroom-spaartkaart sparen voor een eigen zak en plek in de tuin, voor een les ecologisch tuinieren of voor geoogste groenten.

Maar de gemeenschapstuin is meer dan een tuin alleen. Het is een plek waar alles in het teken staat van kunst, cultuur, groenten en ontmoetingen. Kunstenaars maken van de Biodroom een artistiek terrein en er worden workshops, volkskeukens, theatervoorstellingen en muziekoptredens georganiseerd.

De Stadsmussen (Antwerpse jongeren) kunnen er terecht voor hun moestuin.

De Biodroom is een samenwerking van Antwerpse cultuurcentra, het Ecohuis en heel veel andere organisaties. Hij is open van woensdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 19 uur.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!