De Wever zet giftig GIS in tegen Antwerpen-Noord

maandag 16 april 2012 13:16
Spread the love

Burgers bespioneren en verklikken is ‘in’. Het fascistoïde Vlaams Belang was als ‘Blok’ niet te vies om leerlingen aan te sporen progressieve leerkrachten op een zwarte lijst te zetten. De auteur  Tom Lanoye riep toen in Humo op om massaal fictieve klachten in te dienen over fictieve personen. Dezelfde tactiek werd door DeWereldMorgen.be recent gepromoot om het onwettelijke ‘meld punt illegaliteit’ met succes plat te leggen. Jozef De Witte van het Centrum voor Racismebestrijding zei over deze VB-site : ‘Het doet denken aan nazi praktijken’. (‘Meldpunt illegaliteit’) (1)

‘Salonfähig’ extremistisch rechts

De hardwerkende Vlaming die van plan is massaal op de N-VA van De Wever te stemmen, zal dit als een ‘kaakslag’ aanvoelen. Deze brave Vlaming zal later beweren ‘ich habe es nicht gewüst’. Moest hij / zij de hersenen gebruiken waarvoor ze dienen, men kan het vandaag nog weten. Datgene waar aan Jozef De Witte denkt, geldt onverkort voor de N-VA. Extremistisch rechts, ‘salonfähig’, handig verpakt als ‘democratisch’, met de fascistoïde kenmerken van het vooroorlogse Vlaams Nationaal Verbond (VNV). Dat tijdens WOII de stoottroepen leverde voor de nazi-collaboratie, de SS, Oost Front criminelen en overlevende ‘slachtoffers van de repressie’ uit die periode in haar rangen verwelkomt. Ze inspireren de politieke tactiek van De Wever.

Indertijd ‘gewone’ Vlamingen die door verklikking tienduizenden joden en anti-fascisten naar de gaskamers dreven. De door de Antwerpse politie gretig aan de nazi’s verschafte lijsten met ‘verdachte elementen’ speelden een grote rol. Big Brother was verre toekomst. Diezelfde plaatselijke politie organiseerde spontaan razzia’s en leverde op eigen initiatief joden uit. Na WOII herpakte het VNV zootje zich van uit Antwerpen met de Vlaamse Concentratie, de vroege Volksunie en effende de weg voor het huidige populistische ultra rechts van het VB en van De Wever. ‘Bart’ kan dat allemaal lezen in de wetenschappelijke werken van zijn broer, de historicus Bruno De Wever.

De provinciestad Antwerpen was steeds een politiek laboratorium. In de boeiende, positieve zin. In de destructieve. Wanneer het in Brussel regent, druppelt het in de havenstad. Het omgekeerde is ook waar. Zo is het van uit Antwerpen dat de rechtse populist, de zogenaamde ‘socialist’ burgemeester P.Janssens de SPA vernietigde en aansluiting vindt bij rechts en extreem rechts. Zo brak hier het Vlaams Blok op ‘zwarte zondag’ door om later weg te deemsteren. Zo sloten in 1921 de socialist Camille Huysmans en de katholiek Frans Van Cauwelaert hun ‘mystiek huwelijk’, de eerste coalitie tussen socialisten en christen democraten van het land.
                               

‘ Creatief ‘ onwettelijk

In Knack (11/04/12) meent Walter Pauli : ‘ Waarom zouden we op 14 oktober 2012 geen toeschouwer zijn van een verkiezingsuitslag die als van ouds volstrekt ‘lokaal’ geduid zal worden, maar waarvan de gevolgen desondanks zullen doorzinderen tot de Vlaamse en federale verkiezingen van 2014 ? ‘. Juist, het thema ‘veiligheid’ – repressie dus, zonder serieuze aandacht voor een sociaal alternatief dat de oorzaken van agressie in deze maatschappij aanpakt – staat in het ganse land op de plaatselijke agenda’s. Niet in het minst in Antwerpen.

Wat nu vooral ‘lokaal’ een succesnummer is, zal ook in 2014  vooraan staan. Als afleidingsmanoeuvre voor de werkelijke sociaal economische problemen waarvan de mensen wakker liggen, hun werk, hun inkomen. Wat nu als een clash voor het burgemeesterschap tussen Janssens en wellicht Bart De Wever voorgesteld wordt, is lood om oud ijzer. Het antisociale pamfletje Voor wat hoort wat van Janssens kon door de N-VA-er gepubliceerd zijn.

Open VLD voorzitter De Croo snapt het. Hij roept op tot ‘creatieve’, lees wetteloze, oplossingen. ‘Zero tolerance’ dat niets oplevert maar ‘hard’ klinkt, uitbreiding van de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) waar Antwerpen zo ‘creatief ‘ mee omspringt en meer. Het opbod inzake ‘straffe maatregelen’ escaleert zienderogen. Meer blauw op straat is onzin, dat beseft men ook in Brussel na de dood van de MIVB-begeleider tengevolge agressie. Deze blauwe mythe levert wel stemmen op. (‘MIVB en geweld’) (2)

De huidige verrechtsing in de Scheldestad gebaseerd op repressie met uitschakeling van democratische vrijheden wordt nagevolgd in Vlaanderen en België. Er wordt schaamteloos een ‘verlichte dictatuur’ opgebouwd onder voogdijschap van ‘Napoleon’, zoals de tot voor kort gemeenteraadslid Hugo Coveliers (Vlott, samenwerkend met VB) de burgemeester steevast noemde. Dat ‘ ‘t Stad van iedereen’ zou zijn, zoals de propaganda toetert, is een cynische grap. De stad zal die van de betere, gedrilde middenklasse zijn. Het openbaar domein is verboden gebied voor alles en iedereen die ‘deviant’ is. Persoonlijk, politiek. De avonturen van Occupy-Antwerp verhelderen een deeltje van deze reeds lang bestaande situatie. (‘Gemeenteraad plat’) (3)

‘ War on drugs ‘ in de Seefhoek

Antwerpen-Noord is een taaie brok, wordt met medewerking van leugenachtige media tot ‘oorlogsgebied’ uitgeroepen en is dus ‘gefundenes fressen’ als verkiezingsthema. Bart De Wever volvoerde er als ‘Napoleon’ die naar eigen zeggen voorheen nooit in de wijk kwam, zijn rondgang op donderdag 12 april. Als een oosterse Pacha trachtte hij deze volkswijk te veroveren. De buurt waar het Vlaams Blok haar eerste overwinningen boekte, nadat de SPA ze onder invloed van P.Janssens in de steek liet om het kaviaar socialisme te omarmen. De Wever werd gênant op de hielen gezeten door  de UNIZO voorzitter van Antwerpen-Stad, Nico Volckeryck.

De middenstand, de kleine zelfstandige ondernemer, heeft nooit goed geweten waar ze thuis is. Als handelaars hangen ze de huig naar de wind, de houding van de ex-Groen woordvoerder Volckeryck die een winkeltje met punk kitch uitbaat is daar typisch voor. De middenstand likt naar boven en trapt naar beneden, sluit zich als het past aan bij haar arbeiders klanten, droomt van ‘hoger op’, de bezittende klasse, schizofreen. Steeds en overal zal dit UNIZO wereldje voor de waan van de dag kiezen, op de blijkbaar winnende partij inzetten. Dit keer is de N-VA bruikbaar, hand in hand op verkiezing tournee. Als het maar opbrengt… (Zie de UNIZO-voorzitter van Antwerpen-Stad naast De Wever, op een video van ATV) (4)

Bart De Wever heeft tijdens zijn tournee de ‘war on drugs’ in de Seefhoek ontdekt. Een mondiale oorlog die zoals voorspeld totaal mislukt is en nu door elk ernstig wetenschapper, gezondheid deskundige, veiligheid expert  en de fin fleur van de mondiale filosofische, artistieke én politieke wereld naar de schroothoop verwenst wordt. (‘War on drugs’) (5)

Colombia inspireert Vlaams-Nationalist

‘Geen helikopters of tanks’ !, titeld De Standaard (14/04/12). Evenmin een sociaal beleid dat de basis van inderdaad bestaande problemen met vooral jongeren fundamenteel aanpakt. De Wever : ‘ Praat met de politie : 90 procent van de overlast in deze straat wordt gepleegd door mensen met een leefloon ‘. Armen zijn schuldig, zijn per definitie crimineel. De taal van de Britse psychiater en ultra rechtse liberaal Dalrymple, bewondert door de N-VA-er. ( Dalrymple : ‘Rellen in Engeland zijn het loon van laf leiderschap’)

De Wever, bijgetreden door de Antwerpse UNIZO-voorzitter, wil net geen tanks of helikopters inzetten ( ‘Met excuus voor de anticlimax…’), maar de overlast veroorzaakt door druggebruikers door de overheid laten ‘wegpesten’ met Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS). In het arme Antwerpen-Noord uiteraard, niet op het chique ‘bruisende’ Zuid waar coctails van cocaïne en whisky tot zware agressie leiden. Waar de ‘chi-chi’ de buurt terroriseert. Dat ‘wegpesten’ betreft evenmin het genre in café’s en op straat herrie schoppende alcoholisten als zijn partijgenoot en schepen ‘de Ludo’ Van Campenhout. ‘Pesten’ is legitiem als de kleine garnaal er het slachtoffer van is.

Voorlopig geen helikopters of tanks, wel haalt de N-VA-er zijn mosterd bij het rechtse terreur regime in Colombia. De Vlaams-nationalist kiest zo zijn vrienden… Antwerpen is een Europese draaischijf van cocaïne smokkel, wereldwijd is 60 procent van de cocaïne op straat afkomstig uit Colombia waar de overheden en politie verweven zijn met de zwaar winstgevende drug kartels.

De op het Antwerpse Zuid gedealde en gebruikte cocaïne komt uit het Zuid-Amerikaanse land waar boeren- en vakbondsleiders, progressieven door extreem rechtse terroristen vermoord worden. De N-VA promoot dit regime als voorbeeld voor Antwerpen-Noord in de strijd tegen de ‘overlast’. De ‘grove borstel’ van UNIZO. (‘Cocaïne uit Colombia’) (6)

 Big Brother in ‘le plat pays’

De held van de ‘hardwerkende Vlaming’ citeert de ‘ontdekking’ van een Colombiaanse hoogleraar om criminaliteit terug te dringen. Door ze geografisch in kaart te brengen en te kijken wat er scheelt aan de straten waar die feiten vooral gepleegd worden. De Wever : ‘ In Colombia werkt dat goed met straat moorden, het heeft een gigantisch succes, wij kunnen dat met drugsoverlast…’.

De verkiezingen naderen, rechts en extreem rechts schopt in het rond. Toen een paar weken geleden de stedelijke bedrijfseenheid Samen Leven de persoonlijke gegevens van een paar honderdduizend burgers met een ‘GAS-verleden’ een week lang online zette, noemde De Wever deze schending van de privacy in zijn kritiek op burgemeester Janssens (SPA) ‘een galactische blunder’. Zoals het hem nu uitkomt, roept hij op om de privacy van de mensen massaal te schenden. Citaat : ‘ Het algemeen belang gaat hier boven het privacy probleem’. Privacy is een op te ruimen ‘probleem’ voor wie haar bewust wil schenden. De burger heeft dat te slikken.

 In amper een decennium werd Big Brother ook in ‘le plat pays’ dagelijkse kost, mainstream. De in 1948 geschreven fictie ‘1984’ van Orwell is ruimschoots door de werkelijkheid voorbij gestoken. De samenleving is vergiftigd met talloze inlichtingen-, spionage-, informatie-, verklikking-, controle systemen. Legaal, half legaal, illegaal en dagelijks ‘stoemelings’ ingezet. Netwerken van op mekaar afgestemde de privacy schendende technologie, naast de oude methodes om burgers ‘te volgen’, zwarte lijsten op te stellen, dossiers te doen aanzwellen. Alles went en wanneer het Big Brother zou moeten zijn die een onveiligheid gevoel creëert, lukt men er in dit aan de bevolking als ‘normaal’ te verkopen.

 Een vulgaire rechtse populist met roots in de Vlaamse collaboratie met de nazi’s als N-VA-er De Wever grijpt dat aan tijdens een ordinaire verkiezing campagne. De ultra rechtse narcotica staat Colombia biedt hem inspiratie. Hij wil dat alle nummerplaten van auto’s die de stad binnenrijden worden gecontroleerd, aldus een school vis vangen om er misschien één verdachte wagen – Franse drug dealer ? – uit te halen. Ondertussen wordt het recht om zich vrij te kunnen verplaatsen van miljoenen geschonden. Een zeurpiet wie daar om maalt… Heb je soms iets te verbergen ?

Geografisch Informatie Systeem (GIS)

De Wever als belangrijkste verkiezing opposant van huidig burgemeester P.Janssens – en anderzijds zijn politieke geestesgenoot – doet er een schepje boven op met zijn uit Colombia gejatte ideetje om criminaliteits gegevens in te geven in het Geografisch Informatie Systeem (GIS), dat vandaag reeds bestaat. Geen tanks of helikopters – drones zijn de toekomst – zelfs geen ‘meer blauw op straat’, wel het GIS, een afkorting temeer in de lange reeks systemen die de privacy schenden.

 Zoals steeds ontstond ook het GIS als nuttig instrument voor wetenschappelijke en aanvaardbare maatschappelijke projecten. Snel kwam het in handen voor repressie en militaire doeleinden. Het GIS is noodzakelijk bij het besturen van onbemande drones in Afghanistan en elders. Het GIS inzetten bij de ‘bescherming’ van Antwerpen-Noord, met de Seefhoek en het De Coninckplein, lijkt schieten met een kanon op een mug. In Antwerpen kan men zich evenwel aan alles verwachten. Uit een omschrijving van het GIS : ‘ De plaats waar ‘iets’ is en ‘gebeurt’ is dus heel belangrijk’. Het GIS kan dat alles vastleggen. Big Brother in handen van hen die een loopje nemen met de burgerlijke vrijheden, wéét alles over iedereen. Zet je schrap.

Terwijl de ‘socialistische’ burgemeester P.Janssens onverkort het door de Raad van State verworpen straatverbod blijft promoten en de GAS als politiek wapen misbruikt, verwerpen meerdere Vlaamse burgemeesters van grotere steden deze slechts op intimidatie gerichte draconische maatregel. Janssens zal het betreuren niet als eerste Colombia ontdekt te hebben… Net als over het onwettelijke straatverbod, kan de Raad van State oordelen over het misbruik van het GIS.

Geen tanks, helikopters of drones, wel het GIS tegen ‘overlast’. Een definitie van het GIS wordt in verbloemde termen gegeven, op bvb. Wikipedia. Het GIS is een belangrijke hulp in zaken als ruimtelijke ordening, voor landmeters, het situeren van bekabeling… Het wordt, al minder aanvaardbaar in bedrijven gebruikt bij controle op het productie proces, dus ook arbeiders. Een virtuele versie van het Fordisme, de ‘stopwatch’ bij de lopende band. Het maakt gebruik van satelieten in de ruimte. Hedendaagse technologie waar in principe niets mis mee is. Dat was de ontdekking van het atoom en de kernsplitsing ook niet. Tot Hiroschima en Nagsaki, levensgevaarlijke kerncentrales als Doel. (‘Geografisch Informatie Systeem – GIS’) (7)

Giftige bruine smurrie

Tot extreem rechtse populisten en anderen het GIS als hun speeltje gaan beschouwen. Dit reeds bestaande systeem dat een decreet kent, gebruikt wordt voor oneigenlijke doeleinden. Het GIS zal aangewend zoals De Wever het wenst, de privacy op mega schaal schenden. De N-VA-er weet dat, maar : ‘ Het algemeen belang gaat hier boven het privacy probleem’. Duidelijker, het privé belang van de N-VA gaat hier boven de wettelijke rechten van de burgers op privacy en hun beschermde vrijheden. Privacy is geen ‘probleem’, maar is deel van het algemeen belang. De Wever interpreteert creatief de burgerlijke vrijheden in de stijl van zijn inspirerende bron, het moorddadig terreurregime in Colombia. Dat met behulp van het GIS de bevolking controleert en uitmoord.

Het extremistische opbod met als doel kiezers te vangen, lijkt in Antwerpen niet te stoppen. Schaamteloos worden de burgerlijke vrijheden te grabbel gegooid. Wanneer het in de Scheldestad regent, druppelt het elders. De bruine smurrie die de N-VA van De Wever over de stad uitstort is giftig en besmettelijk.Voor Antwerpen en België.Tijd voor een snelwerkend tegen gif.

Voetnoten:
               1 – ‘Meldpunt illegaliteit plat’  www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/04/10/meldpunt-illegaliteit-na-dag-plat

               2 – ‘MIVB en geweld’  www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/04/12/maatregelen-regering-tegen-geweld-bij-mivb-maken-probleem-alleen-maar-erger

               3 – ‘Gemeenteraad plat’  www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/12/21/occupy-antwerp-legt-gemeenteraad-plat

               4 – ‘Video ATV  http://www.atv.be/item/n-va-wil-cameras-seefhoek

               5 – ‘War on drugs’  www.dewereldmorgen.be/blog/koen-calliauw/2011/06/06/war-drugs-mislukt

               6 – ‘Cocaïne uit Colombia’  www.nl.wikipedia.org/wiki/Cocaïne

               7 – ‘GIS’  www.nl.wikipedia.org/wiki/Geografisch_informatiesysteem

take down
the paywall
steun ons nu!