DSCN8214
Nieuws, Samenleving, België, Watmet -

Betoging tegen reisverbod naar Israël brutaal neergeslagen door politie

BRUSSEL - Voor het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn 50 pro-Palestijnse activisten komen betogen tegen het reisverbod naar Israël dat hen gisteren werd opgelegd. Een twintigtal manifestanten werd hardhandig gearresteerd en door het optreden met de wapenstok zijn minstens twee activisten gewond, waarvan één naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

maandag 16 april 2012 15:57
Spread the love

Gisteren werd aan 60 pro-Palestijnse activisten verboden om het vliegtuig naar Israël te nemen, ook al hadden ze een geldig vliegtuigticket. Vanuit Israël wilden zij naar Palestina trekken om deel te nemen aan de internationale missie “Welkom in Palestina”. De bedoeling van die inleefreis was “zich een beeld schetsen van de situatie ter plekke en deelnemen aan ontwikkelingsprojecten”.

Om te protesteren tegen het reisverbod dat hen gisteren werd opgelegd, kwamen vandaag zowat vijftig deelnemers van die missie en sympathisanten betogen voor het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ze eisten een verklaring van Didier Reynders’ kabinet voor het reisverbod, en dat op z’n minst hun vliegtuigticket wordt terugbetaald. Het ministerie weigerde een delegatie in ontvangst te nemen. Na een uurtje liep de actie uit de hand toen de politie in oproeruniform begon te chargeren.

Minstens twee manifestanten raakten gewond door slagen met de wapenstok, waarbij een vrouw die 10 minuten bewusteloos op de grond lag, waarna zij naar het ziekenhuis werd afgevoerd. In totaal werden ongeveer 20 betogers gearresteerd.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!